Apple voegt Catalogus-categorie toe aan App Store

Apple heeft de categorie Catalogi toegevoegd aan de App Store. Het zou kunnen duiden op een catalogus- of reclamefolder-functie op de iPad, die samen met de iPad 3 wordt aangekondigd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

google catalogsAan de vooravond van de iPad-aankondiging heeft Apple alvast wat informatie laten uitlekken. Een iTunes-voorvertoning van de App Store toonde een nieuwe categorie met de naam Catalogs, die in de Nederlandse App Store de naam Catalogi heeft gekregen. Het zou daarbij kunnen gaan om een nieuwe functie om (postorder)catalogi op de iPad te kunnen lezen. Er zijn al catalogus-apps in de App Store te vinden.

Alweer een flinke tijd geleden schreven we bijvoorbeeld over de IKEA-gids, die nu ook op de iPad beschikbaar is. Internationaal is er ook al genoeg keuze, zoals de lingeriecatalogus van Victoria’s Secret.

In de VS zijn ook de apps Catalogue en Catalog Spree beschikbaar, waarmee je kunt bladeren door tientallen catalogi. SkyMall is een andere bekende aanbieder van catalogi (met vaak absurde producten). En als het om reclamefolders gaat hebben we in Nederland apps als Folders.nl. Veel catalogusapps waren voorheen in de categorie Lifestyle te vinden, maar zijn nu grotendeels verplaatst naar hun eigen categorie.

Interessant in dit verband zijn de opmerkingen van Apple’s marketingtopman Phil Schiller, afgelopen januari tijdens de aankondiging van iBooks 2 en de vernieuwde iTunes U. Hij vertelde dat het met de gratis iBooks Author-app eenvoudig is om allerlei soorten publicaties te maken, waaronder catalogi. Als de iPad een scherm met hogere resolutie krijgt, wordt het nog prettiger om door kleurrijke catalogi met veel afbeeldingen te bladeren, vooral als er interactieve elementen worden toegevoegd. Apple zou niet de eerste zijn met reclamefolders, want Google heeft afgelopen zomer Google Catalogs uitgebracht. De bijbehorende iOS-app van Google Catalogs is ook naar de categorie Catalogs in de App Store verplaatst.

catalog spree

Joaquin Ruiz, CEO van Catalog Spree, blijkt nog van niets te weten maar denkt dat de timing wel te maken heeft met het media-evenement van 19:00 uur vanavond. Ruiz zegt: “Het toevoegen van een app-categorie is niet iets dat Apple makkelijk doet. Wij denken dat Apple’s beslissing weergeeft hoe belangrijk deze toepassing is voor het App Store-ecosysteem”. Vanavond zullen we weten of de Catalogs-categorie een belangrijke rol heeft gespeeld in de aankondigingen. Op iPhoneclub en iPadclub houden we je op de hoogte zodra er nieuws is.

De nieuwe Catalogs-categorie kun je zelf al bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2012, 17:21
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.