Apple Store Keulen

Apple Store in centrum Keulen opent op 25 maart

Apple opent op 25 maart de Apple Store Schildergasse in Keulen, een nieuwe flagship store op rijafstand van Nederland en België.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple Store Keulen

Fans van Apple Store-openingen kunnen alvast een weekendje weg plannen. Aan de Schildergasse 1-9 in Keulen opent op zaterdag 25 maart de nieuwste Apple Store, op rijafstand van de Nederlandse zuidelijke steden. In nog geen 1,5 uur rij je vanuit Venlo, Roermond en Maastricht naar Keulen. Het kan een optie zijn voor mensen die bij nieuwe productlanceringen de drukte willen ontlopen. Apple nodigt het publiek uit om bij de feestelijke opening aanwezig te zijn.

Update 7 maart: inmiddels zijn er ook foto’s van de buitengevel, want de schuttingen zijn weggehaald.

Apple Store Schildergasse Keulen

Apple Store in Keulen centrum

Het was al bekend dat er een nieuwe Apple Store in het centrum van Keulen zou komen. De openingsdatum is nu ook bekend: zaterdag 25 maart. Het is de tweede Apple Store in Keulen: in Rhein-Center aan de rand van de stad is al de standaard glazen ‘blokkendoos’ te vinden, zoals je wel bij meer Apple Stores in winkelcentra ziet. De nieuwe flagship store in Keulen moet meer een etalage worden: in een mooi historisch pand in de vierde stad van Duitsland. Het is bovendien de drukste winkelstraat van Duitsland, met bijna 17.000 passanten per uur. Veel meer dan de 14.000 die per uur door de Neuhauser Strasse in Munchen of Zeil in Frankfurt langs komen slenteren.

Opening Apple Store Keulen

Het pand is eigendom van verzekeraar Alte Leipziger en werd tot 2013 gehuurd door herenkledingwinkel Pohland. Sindsdien zat er folie op de ramen van het karakteristieke pand op de kruising van Hohe Straße en Schildergasse. Een blik naar binnen maakte duidelijk dat het interieur grondig werd verbouwd, al waren er ook lange perioden dat de bouwactiviteiten stil lagen.

Apple-logo boorgaten

Pohland wilde de huurovereenkomst graag verlengen als van oorsprong Keuls bedrijf, maar dat bleek niet mogelijk, aldus een woordvoerder. In 2013 gingen er al geruchten dat Apple in het pand zou trekken. In december 2016 ontdekten lokale speurneuzen op basis van acht gaten in de winkelpui, dat er een Apple-logo op het pand aangebracht zou worden (zie foto). Een officiële bevestiging van Apple was er op dat moment nog niet.

Zwarte schuttingen wezen er bovendien op dat Apple achter de bouwactiviteiten zat. Er zijn nu 14 winkels in Duitsland, verspreid over het land. Voor Nederlanders en Belgen zijn Oberhausen, Dusseldorf en Keulen het dichtstbij. Je kunt ook terecht in Augsburg, Berlijn, Dresden, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Munchen, Sindelfingen en Sulzbach.

Hieronder zijn wat historische foto’s van de locatie te zien:

Keulen Schildergasse 1-9

Keulen Schildergasse 1-9

Keulen Schildergasse 1-9

Geruchten over nieuwe Nederlandse en Belgische Apple Stores zijn er nauwelijks meer, ook al heeft Apple beloofd dat het merendeel van de expansie buiten de VS zal plaatsvinden. Wel was er een paar weken geleden een gerucht dat Apple een winkel in Brugge zou willen openen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2017, 17:32
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, duitsland

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.