Opera haalt Mobile Safari in als meestgebruikte browser

Opera heeft Mobile Safari ingehaald als de meestgebruikte mobiele browser. Beide mobiele browsers doen aan stuivertje wisselen: in januari had Opera ook al een voorsprong, in februari niet meer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

opera logoDramatische ontwikkelingen voor Mobile Safari: Opera heeft de iPhone-browser ingehaald als meest populaire mobiele browser wereldwijd. Dat heeft webanalysebureau StatCounter berekend. Van alle internetpagina’s die in mei werden gedownload gebeurde dat in 24,6 procent van de gevallen via Opera en in 22,3 procent van de gevallen via de iPhone-browser. Afgelopen januari stond Opera ook al op nummer één, maar de iPhone haalde de Noren in februari in. Het is een nek-aan-nekrace tussen de twee rivalen. “It will be fascinating to watch how this battle plays out over the year”, zegt StatCounter erover.

Concurrent comScore wees onlangs dat een heel andere browser aan als de meest populaire in Europa en de VS: NetFront. Voor veel mensen zal NetFront een volstrekt onbekende browser zijn, die echter op heel wat toestellen blijkt te worden meegeleverd. Het ging hierbij echter niet om de meestgebruikte browser, maar om de browser die op de meeste toestellen is geïnstalleerd. Blijkbaar is NetFront wel op veel toestellen te vinden (vooral goedkopere niet-smartphones), maar de bezitters van deze toestellen gebruiken de browser niet of nauwelijks.

Opera is ook een mobiele browser die vaak al is voorgeïnstalleerd op toestellen. Gebruikers kunnen Opera Mini ook gratis zelf installeren. In de ranglijst van StatCounter (dus op basis van daadwerkelijk gebruik) staat de browser van Nokia op de derde plaats met 17,9 procent van de markt. De gegevens zijn gebaseerd op 4 miljard gedownloade webpagina’s per maand.

Via: Reuters

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:08
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.