‘App Store is volgend jaar 1,2 miljard waard’

Analist Gene Munster verwacht dat de App Store volgend jaar wel eens 1,2 miljard dollar omzet zou kunnen opleveren. De analist heeft drie scenario's uitgewerkt, gebaseerd op het feit dat iPhone-bezitters hun toestel actiever gebruiken dan de gemiddelde telefoonbezitter.

Voorspelling Piper JaffayInvesteringsbank Piper Jaffray heeft hoge verwachtingen van de App Store. Ze roepen hun investeerders, die normaalgesproken alleen op hardware-aankondigingen letten, ook eens te kijken naar de softwarestrategie van Apple. De App Store zou binnen een jaar wel eens kunnen leiden tot een handel die meer dan 1 miljard dollar waard is.

Woensdag schreef analist Gene Munster in een memo aan klanten dat de App Store in het meest conservatieve geval 1% van de omzet in kalenderjaar 2009 gaat opbrengen. Het gaat dan nog steeds om een bedrag van 416 miljoen dollar; geen kleinigheid. In het meest gunstige geval levert de App Store 3% van de omzet van Apple op en kan het tot 1,2 miljard dollar inkomsten leiden.

Om op deze schattingen uit te komen ging Munster er in het neutrale geval vanuit dat in een markt met 85 miljoen multitouch handheld-gebruikers (61,1 miljoen iPhones en 23,4 miljoen iPod touch’s) ongeveer 91% wel eens de stap waagt om een applicatie te kopen. Dat lijkt een hoge schatting, maar Munster heeft goed opgelet tijdens de keynote, waarin Steve Jobs zei dat 98% van de iPhone-bezitters wel eens internet gebruikt, 94% gebruikt e-mail, 90% verstuurt sms-berichten en 80% gebruikt meer dan 10 functies op de telefoon.

“Mobile service adoption rates show that iPhone owners are more sophisticated mobile users, likely a result of both the user profile and the device itself”, schrijft Munster in zijn rapport. “The bottom line is that we expect similar adoption of the App Store to other advanced services.”

Munster’s neutrale scenario gaat er vanuit dat 77,7 miljoen actieve App Store-gebruikers gemiddeld twee applicaties zullen installeren: één gratis applicatie en één applicatie die ongeveer $10 kost.

Via: Apple Insider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2008, 11:30
Categorie Achtergrond
Onderwerpen app store, applicaties, apps, gene munster, voorspelling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.