3G Baseband Downgrade: terug naar oude baseband

3G Baseband Downgrade is een nieuwe applicatie in Cydia waarmee je je baseband kunt downgraden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

baseband downgradeOp veler verzoek: 3G Baseband Downgrade, een nieuwe tool in Cydia waarmee je de baseband van firmware 2.2.1 kunt downgraden van 02.30.03 naar 02.28.00, zodat je (sommige!) iPhones alsnog kunt unlocken met yellowsn0w. Er zitten risico’s aan de applicatie, dus ga niet onbezonnen ermee aan de slag. 3G Baseband Downgrade is te vinden via de BigBoss-repo. De tool is gemaakt door pH, EvilPenguin en BigBoss en is voorzien van een grafische interface.

De werking is eenvoudig:
1. Installeer 3G Baseband Downgrade vanuit Cydia.
2. Open de applicatie.
3. Druk op de knop Go.
4. Wacht even en kijk of de iPhone succesvol een downgrade heeft gedaan.

3G Baseband DowngradeBigBoss raadt aan om 3G Baseband Downgrade alleen te gebruiken als je bootloader 5.8 hebt en wanneer het voorheen niet gelukt is om yellowsn0w op je toestel met firmware 2.2.1 te gebruiken. Overigens richt het tool geen schade aan als je onverhoopt toch bootloader 5.9 blijkt te hebben. Mocht dit het geval zijn, dan hoef je de iPhone alleen maar te rebooten en kun je weer verder.

De handmatige werkwijze is op het forum te vinden. Dat is ook de plek waar je terecht kunt met inhoudelijke vragen of problemen.

Om te weten of je iPhone bootloader 5.8, 5.9 (of misschien wel 6.2) heeft kun je naar de datum kijken waarop het toestel gemaakt is: voor september 2008 werden nog iPhones met bootloader 5.8 geproduceerd. Daarna zit je met 5.9 of 6.2 opgescheept en kun je voorlopig niet downgraden, ook niet met 3G Baseband Downgrade. Een nauwkeuriger methode om te kijken welke versie van de bootloader je hebt, werkt als volgt:

1. Download dit bestand en pak het uit: iDowngradeMyBaseband.zip
2. Kopieer de bestanden BBUpdaterExtreme, ICE2_02.28.00.eep en ICE2_02.28.00.fls naar de map var/root/ met behulp van SSH.
3. Open MobileTerminal (te vinden in Cydia) en voer de volgende commando’s in:

login
root
alpine
chmod 755 BBUpdaterExtreme
launchctl unload /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist
./BBUpdaterExtreme queryversion

Meer info: BigBoss

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 23:55
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.