XWave: hersengolven zichtbaar maken op je iPhone

XWave is een hoofdband, waarmee je hersenactiviteit zichtbaar kunt maken op je iPhone-scherm. Door te focussen of te relaxen zie je patronen op de iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

xwave_iphoneXWave belooft dat je je brein kunt visualiseren op je iPhone. Met een soort headset, die op je voorhoofd en oor is aangesloten kun je een bal omhoog bewegen met je gedachten. De headset is te koop voor $100 en wordt aangesloten op de hoofdtelefoonaansluiting van je iPhone. De sensor drukt tegen je voorhoofd en communiceert met de XWave iPhone-applicatie. Hersengolven zorgen ervoor dat er iets op het scherm zichtbaar wordt.

xwave iphone appHoe meer je focust op een bepaald onderwerp, hoe hoger de grafische bal op het scherm stijgt. Ook kun je je ontspannen en kijken hoe een pulserende kleur op het scherm verandert. Hoe dieper je ontspanning, hoe meer de kleur naar het blauwe deel van het spectrum gaat. Wetenschappelijk is het misschien niet, maar je kunt er wel wat lol aan beleven. De app kan bijvoorbeeld deltagolven zichtbaar maken, die vooral voorkomen als je in een diepe slaap raakt en waarbij groeihormonen vrijkomen. Die zijn belangrijk voor het herstelproces tijdens de slaap.

Meer info: XWave-website
Via: Mashable

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 december 2010, 17:32
Categorie Geneeskunde

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.