Wetenschappelijk tijdschrift Nature lanceert iPhone-applicatie

Het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift Nature heeft een iPhone-applicatie gelanceerd. Daarmee kun je tot 30 april volledige artikelen gratis lezen.

nature kleinWie wil weten wat er in de (natuur)wetenschappen gebeurt, leest het tijdschrift Nature. Dit tijdschrift heeft nu een iPhone-applicatie gelanceerd, waarmee je door de artikelen kunt bladeren die zijn verschenen in Nature en Nature News. Ook heb je toegang tot PubMed, een zoekinterface waarmee je 11 miljoen citaten kunt doorzoeken. Het bevat ook koppelingen naar volledige artikelen.

Behalve de applicatie voor de iPhone zijn er ook versies voor de Sony eReader en diverse andere e-readers en smartphones. Tot 30 april zijn alle artikelen gratis te lezen voor mensen die zich op nature.com hebben geregistreerd.

Hoeveel de toegang tot de artikelen na die datum gaat kosten heeft Nature niet bekendgemaakt. De makers ontvangen graag feedback van de community om te zien hoe ze wetenschappelijke artikelen en nieuwsberichten het liefst willen lezen. Commentaar is dus welkom (via www.nature.com/mobileapps/. Nature en Science vormen samen de twee invloedrijkste wetenschappelijke tijdschriften. Nature verscheen voor het eerst op 3 november 1869 en werd opgericht door amateur-astronoom Norman Lockyer. In de loop der jaren groeide het uit van eenvoudig blaadje voor amateur-wetenschappers tot gerenommeerd tijdschrift.

Downloaden: Nature.com (gratis)

nature iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2010, 13:05
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.