Vodafone Update voor iPhone: onbekend en onbemind?

Vodafone Update is een sociale netwerk-applicatie van Vodafone. Hiermee krijg je toegang tot Facebook, Twitter, LinkedIn en MySpace via één interface. De applicatie is in Nederland echter onbekend en ook niet erg geliefd.

vodafone update iphoneVodafone heeft een applicatie met de naam Vodafone Update in de Nederlandse App Store uitgebracht. Eigenlijk is het een al bestaande applicatie, want in Duitsland hadden ze Vodafone Update al langer (zie kopje ‘Vodafone Update’ onder ons eerdere artikel). Gisteren hadden we een overzicht van onbekende iPhone-applicaties en daar had Vodafone Update zich goed thuisgevoeld, want na ruim twee maanden in de App Store hebben nog weinig mensen ‘m kunnen vinden. Er geliefd is de applicatie met 1,5 ster ook niet. Misschien vanwege het ontbreken van Hyves?

Nederland is nu eenmaal een land van Hyvers en daar verander je met een (van oorsprong Duitse) Vodafone-applicatie met alleen de bekende internationale netwerken niets aan. Maar is het allemaal kommer en kwel? Ik heb Vodafone Update geïnstalleerd om te kijken of je er echt niets aan hebt. MySpace is voor de meeste Nederlanders niet interessant en Twitpic is één van de vele plaatjesdiensten voor Twitter, dus niet iedereen zal er een account hebben. Het aanmelden bij Twitter verliep erg snel: binnen een paar seconden staat je account erin. Bij Facebook kost het wat meer tijd en kwam ik een scherm tegen waar ik liever geen ja op zeg (zie hiernaast): je geeft de applicatie toestemming om zonder jouw toestemming berichten op Facebook te plaatsen. Wat die berichten inhouden werd me niet duidelijk (misschien is het onschuldig), maar het leek me beter om maar gewoon te annuleren. Je kunt dan nog wel van de andere Facebook-functies gebruik maken.

Vodafone Update toont de gebeurtenissen in een berichtenstroom. Je kunt antwoorden op berichten, retweeten, foto’s uploaden en URL’s inkrimpen via een interface die erg veel op de Tweetie lijkt. Vodafone heeft de technologie bij Tweetie ingekocht of de lay-out schaamteloos gekopieerd. Eigenlijk is het me nog steeds niet duidelijk waarom de applicatie niet zo geliefd is: komt het inderdaad omdat Hyves afwezig is? Of verwachten mensen van een operator dat het mobiele netwerk goed werkt en regel je je sociale netwerk zelf wel?

Downloaden: Vodafone Update (gratis)
Tipgever: Arjan

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2010, 11:20
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.