Jelly voor iOS: sociaal netwerk met antwoorden van Twitter-oprichter

Jelly voor iOS is het nieuwe sociale netwerk van Twitter medeoprichter Biz Stone. Je kunt vragen met foto's stellen aan vrienden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

jelly-point-shoot-askTwitter-medeoprichter Biz Stone heeft zojuist meer details bekendgemaakt over zijn nieuwe startup, Jelly. Sinds vandaag is Jelly beschikbaar voor iOS en Android. In een blogposting schrijft Stone dat Jelly foto’s en mensen vanuit je bestaande sociale netwerken samen brengt om antwoord te krijgen op vragen. Je maakt bijvoorbeeld een foto van een vogel en vraagt anderen wat het is. Vrienden en hun vrienden kunnen vervolgens meehelpen. Jelly lijkt op Quora, #durftevragen op Twitter of het Nederlandse Goeievraag.nl, maar is nadrukkelijk ook bedoeld voor foto’s. Weet je zelf het antwoord niet op een vraag? Dan stuur je het door naar een deskundige vriend.

Biz Stone laat weten: “Hoe geavanceerd onze algoritmes ook worden, ze zijn nog steeds niet te vergelijken met de ervaring, inventiviteit en creativiteit van de menselijke geest”. Lange tijd deed Stone geheimzinnig over zijn nieuwe plannen. Inmiddels is duidelijk waar het om gaat: het uitwisselen van kennis en het krijgen van antwoorden op vragen. “Paying it forward” is een van de principes waarmee Jelly werkt. Door zelf wat tijd te investeren in het beantwoorden van een vraag pluk je straks de vruchten, omdat iemand anders bereid is jou te helpen.

Volgens het bedrijf heeft Jelly een aantal voordelen ten opzichte van bestaande concurrenten: het werkt met je bestaande sociale netwerk, je kunt vragen doorsturen naar mensen buiten je sociale netwerk en de vragen zijn niet alleen beperkt tot tekst. Je kunt een foto uploaden, bijsnijden, notities erop maken, iets aanwijzen en op die manier meer context bieden bij de vraag.

Downloaden: Jelly (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2014, 11:22
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.