Timy: Nederlandse app is ‘Clear voor timers’

Het Nederlandse Timy is de 'Clear voor timers'. Met een veeg of een tap start of stop je nieuwe rondetijden en kun je een klok laten aftellen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Timy iconHoe belangrijk is de interface van een app precies? Toen taken-app Clear voor het eerst verscheen, was het vooral de handige manier waarop je hem bedient die gebruikers imponeerde. Met een paar vegen en taps had je zo een nieuwe taak aan je lijst toegevoegd, waardoor je niet langer allemaal kleine knoppen nodig had. Het Nederlandse Timy probeert ongeveer hetzelfde te doen, wisselt de takenlijst om voor een timer, stopwatch en countdown. Met deze app kun je met een paar vegen op het scherm makkelijk rondetijden bijhouden of een nieuwe klok laten aftellen.


Timy instructiesIn Timy is amper een knop te bekennen. Zodra je de app opstart krijg je de vraag of je de rondefunctie, countdown of stopwatch wil gebruiken. Je wordt vervolgens gebracht naar een blanco scherm, waar je bij de countdown nog de verwachte tijd moet invullen. Vervolgens zal de klok aftellen als je op het scherm tapt.

Het pauzeren van de timer of het starten van een nieuwe ronde doe je aan de hand van taps en vegen. Een veeg van boven naar onder start een nieuwe timer, en met een enkele tik kun je een klok starten of pauzeren. Twee taps halen de timer van het scherm, en door hem ingedrukt te houden kun je een paar kleine instellingen aanpassen. Het klinkt verwarrend, maar wij hadden na een paar minuten de besturing van Timy al in de vingers.

Overal op het scherm

De veeg- en tapbesturing van Timy lijkt een leuk trucje, maar is eigenlijk vooral praktisch. Omdat er geen specifieke knoppen zijn die je moet aanraken, maakt het niet uit op welk deel van het scherm je acties uitvoert. Een veeg boven- of onderin de rondetimer zal altijd een nieuwe ronde starten, en de app zal pauzeren ongeacht waar je op het scherm tapt. Dit zorgt ervoor dat Timy makkelijk te gebruiken is als je niet teveel naar het iPhone-scherm wil kijken, bijvoorbeeld als je aan het sporten bent. Je kunt de iPhone vasthouden tijdens het hardlopen, of hem bedienen vanuit een sportarmband.

Timy countdownTimy rondes

Premium-functies

Timy staat gratis in de App Store en bevat ook geen advertenties, maar een aantal functies zijn pas toegankelijk na een eenmalige in-app aankoop van 99 eurocent. We moeten echter zeggen: de ontwikkelaar is nogal vrijgevig. In de gratis versie mag je maximaal drie pagina’s met timers openen, maar er zijn ook maar drie timertypes. Met drie heb je er dus precies genoeg. De mogelijkheid om kleuren en alarmgeluiden aan te passen zijn een leuke bonus, maar zeker geen vereiste om het meest optimale uit Timy te halen.

Conclusie Timy review

Timy biedt een functie die al in je iPhone zit, maar die je door het gebruik van veegbewegingen veel makkelijker kunt gebruiken zonder te worden afgeleid door je iPhone. Een krachtige tool die je ook nog eens bijvoorbeeld meerdere stopwatches tegelijk laat gebruiken.

Pluspunten

  • Fraai vormgegeven.
  • Makkelijk te bedienen zonder naar iPhone te kijken.

Minpunten

  • Design kan even wennen zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2015, 17:39
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerp clear
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.