The Daily ontslaat dertig procent van personeel

The Daily gaat 30 procent van het personeel ontslaan. Van de 170 medewerkers moeten er 50 uit, niet alleen bij de redactie, maar ook bij vormgeving en productie. De krant zal geen pagina's in landschapsweergave bevatten.

the dailyDe bekende iPad-krant The Daily gaat bijna eenderde van het personeel ontslaan. Het gaat om 50 van de 170 medewerkers, zo zeggen insiders. The Daily bestaat nu 18 maanden en werd met veel tamtam geïntroduceerd. Bijzonder was dat Rupert Murdoch durfde in te zetten op een iPad-krant met een gigantische redactie, die eigen nieuwsartikelen zou gaan schrijven. Het had een voorbeeld moeten worden hoe je in het huidige tijdperk als uitgeverij inspeelt op de ontwikkelingen rond tablets.


News Corp werkte nauw samen met Apple om de krant te ontwikkelen. Meer dan 100.000 abonnees waren bereid om ervoor te betalen. Desondanks draaide The Daily grote verliezen. De ontslagen hebben tot gevolg dat de hoeveelheid nieuws in de verschillende rubrieken zal worden ingeperkt. Ook bij de vormgeving en productieafdeling zullen ontslagen vallen. Ook dat heeft zichtbare consequenties: er zullen niet langer digitale pagina’s worden gemaakt die in landschaps- en portretweergave goed eruit zien. Vanaf nu maakt The Daily alleen een opmaak in portretstand. De onlangs aangekondigde weekend-editie WKND blijft wel gewoon bestaan.
Eerder deze maand gingen er al geluiden dat het slecht ging met The Daily, maar hoofdredacteur Jesse Angelo ontkende dat er iets aan de hand was en gaf het advies aan zijn personeel om de haters te negeren. Tegelijk suggereerde hij wel dat er veranderingen aan zaten te komen. News Corp moet ook bij andere bedrijfsonderdelen bezuinigen, zoals Dow Jones en The Wall Street Journal.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 juli 2012 om 22:41
Categorieën
Kiosk, Nieuws
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.