SEGA Master System retroversie van Golvellius komt naar iPhone

SEGA gaat de retrogame Golvellius uitbrengen op de iPhone. Deze game heeft hetzelfde spelidee als The Legend of Zelda, maar speelt zich af in een 2D-omgeving. De game kwam in 1987 uit op MSX en Sega Master System.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

govelliusOndanks de grafische mogelijkheden van de iPhone wordt er ook voortgebouwd op oude successen. Dat is een afweging: de ene groep gebruikers zou liever zien dat er meer nieuwe games worden ontwikkeld die zijn afgestemd op de unieke mogelijkheden van de iPhone, terwijl de andere groep de games van meer dan twintig jaar geleden nog wel een keer zou willen spelen.

Golvellius is een game uit 1987, bekend van de MSX en het Sega Master System. Golvellius lijkt qua spelidee wel op The Legend of Zelda, maar dan in een 2D-wereld. De iPhone-versie wordt ontwikkeld door DotEmu in samenwerking met D4 Enterprise.

In zeven gebieden moet je opdrachten uitvoeren en vijanden verslaan, met tot slot een eindbaas voordat je doorgaat naar de volgende omgeving. De held in de game is Kelesis, die de lieftallige prinses Rena moet redden.

Via: Touch Arcade

Artikel is grotendeels herschreven na verkeerde aanname dat het spel door Sega zou worden uitgebracht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 23:49
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.