iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Review: TXXI — bestel een taxi

Review van de TXXI iPhone applicatie waarmee je eenvoudig een taxi kunt bestellen zonder tussenkomst van een telefoongesprek met de centrale.
Anne Jan Roeleveld - · Laatst bijgewerkt:

TXXI applicatieAls je een taxi wilt bestellen, is dat over het algemeen niet heel eenvoudig. Vaak moet je eerst een telefooncentrale bellen of via een praatpaal de taxi bestellen. Wanneer je op een voor jou onbekende locatie bent is het helemaal lastig, want dan moet je ook nog uitleggen aan de centrale waar je door de taxi opgehaald wilt worden.

Sinds een paar dagen is de iPhone app TXXI gratis te downloaden in de App Store. Deze applicatie zorgt ervoor dat je met een paar handelingen eenvoudig een taxi kunt bestellen.

Hoe werkt TXXI?

Na het openen van de applicatie ben je verplicht je te registeren met je naam en je telefoonnummer. Daarnaast dien je de algemene voorwaarden te accepteren. Na het registeren ontvang je een SMS waarmee je de aanmelding moet accepteren.

Via de link in de SMS opent Safari zich en wordt meteen na activatie de applicatie automatisch opgestart. Vanaf dat moment ben je klaar om een taxi te bestellen. De applicatie vraagt om toestemming van het GPS-signaal en vind daarna je locatie.

Met de knop ‘Bellen’ wordt er een bericht gepusht naar de taxicentrale die binnen je regio actief is. Hierin wordt de GPS-locatie doorgegeven zodat de centrale weet waar de taxi je moet ophalen.

Het voordeel van deze methode is dat je niet eerst hoeft te bellen en dus ook niet hoeft uit te leggen waar je precies bent op dat moment. De applicatie is in heel Nederland te gebruiken en heeft een samenwerking met de 120 beste taxicentrales van Nederland.

Helaas werkt het direct bestellen zonder tussenkomst van een telefoontje nu alleen nog in de regio’s Amsterdam en Rotterdam. Op andere locaties ontvang je een nummer van de best beschikbare taxicentrale.

TXXI is wereldwijd de eerste applicatie voor de iPhone die met deze technologie werkt. In andere taxi applicaties is het alleen mogelijk de dichtsbijzijnde centrale te vinden en die te bellen.

TXXI in de praktijk

De applicatie is getest in Amsterdam waar de snelle methode dus al actief is. Na het activeren van de applicatie en de knop ‘Bestel TAXI’ te hebben ingedrukt kwam er een melding op het scherm dat de taxi besteld was met nummer: ‘1595’. Volgens de applicatie zou de taxi binnen 8 minuten mij op komen halen. Na 3 minuten kwam er een taxi voorrijden die mij vroeg of ik een taxi had besteld. Hij had een melding binnengekregen op zijn boordcomputer dat er via internet een taxi was besteld. Mijn mobiele nummer stond alleen niet geheel op het display. Daarom had hij voor de zekerheid de centrale gebeld en die bevestigde de bestelling.

Conclusie

Met de TXXI applicatie is het erg eenvoudig om een taxi te bestellen. Met een paar handelingen is je GPS-locatie bepaald, verstuurd en is de taxi al onderweg. Jammer dat het nu alleen nog werkt in Amsterdam en Rotterdam, maar de makers van TXXI zijn druk in gesprek met andere centrales om deze snelle manier van bestellen ook in andere steden in te voeren.

Info: TXXI

  • Ontwikkelaar: Mangrove
  • Applicatie: TXXI
  • Te koop via: App Store
  • Prijs: gratis
  • Geteste versie: 1.0
  • Bestandsgrootte: 0.4 mb
  • Cijfer: 8

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 3:43
Categorie Reizen
Onderwerp populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.