Retro-racespel: Pole Position: Remix

Pole Position: Remix is een 3D-racegame gebaseerd op een spel uit 1982. De graphics zijn mooier geworden, maar vergelijkbaar met hedendaagse racegames is het toch niet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

pole position remixNamco heeft Pole Position: Remix uitgebracht in de App Store. In dit retro-racespel, dat voor de verandering wél mooie graphics heeft, kun je rondscheuren in raceauto’s waarbij je de keuze hebt uit drie verschillende controls. Je kunt de iPhone kantelen in de Tilt Steering Mode, sturen met het racestuurtje dat op het scherm wordt afgebeeld of met het slider-mechanisme proberen om de andere auto’s, billboards en objecten te ontwijken. Pole Position: Remix is een moderne versie van een racespel dat Namco al in 1982 uitbracht.

De graphics zijn verbeterd, maar de gameplay is vergelijkbaar met het origineel. De slider-bediening is iets compleet nieuws: dit houdt in dat je met je vinger van links naar rechts over het scherm beweegt om de stuurrichting aan te geven en dat blijkt verrassend goed te werken. Op het scherm kun je ook een semi-transparant gas- en rempedaal zichtbaar maken.

Het ziet er op het eerste gezicht gelikt uit, maar hou er rekening mee dat dit spelletje niet te vergelijken is met een hedendaagse 3D-racer zoals Asphalt 4. Daarom is het eigenlijk ook opmerkelijk dat Namco de hoofdprijs voor deze game vraagt: $9,99. Het lijkt erop dat ontwikkelaar Namco geen andere prijzen kent: ook voor redelijk gedateerde (maar natuurlijk nog steeds leuke) spelletjes als PAC-MAN en Ms. PAC-MAN vragen ze $9,99 terwijl in de klantreviews niet meer dan 1,5 tot 2,5 sterren worden gegeven.

Pole Position: Remix bevat 4 racemodes (Single, Grand Prix, Sudden Death, Practice) en een aantal races die je gaandeweg moet unlocken:

Mirrored Tracks – hierbij wordt het parcours in spiegelbeeld getoond
Reversed Tracks – je moet het parcours achterstevoren afleggen
Themes – hiermee verander je de auto en het dashboard

Installeren: Pole Position: Remix (€7,99 / $9,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 22:24
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.