Red Bull X-Fighters: Freestyle motorrijden op de iPhone

Red Bull X-Fighters is een officiële Red Bull motorcross game voor de iPhone. Een game waarbij je trucs moet doen en een parcours moet afleggen om zoveel mogelijk levels te halen.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Red Bull X-fightersX-Fighters is een officiële iPhone-game van Red Bull is uitgegeven door I-play. Het is een freestyle motorcrossspel waarbij je allerlei trucs moet uithalen en een parcours succesvol moet afleggen om naar de volgende level te gaan. Het spel is volledig 3D en bestaat uit 8 verschillende locaties met meer dan 60 levels. Elk level is verschillend in hindernissen en parcour. In sommige levels moet je bepaalde stunts doen, terwijl je in andere levels binnen een bepaalde tijd het parcour afgelegd moet hebben. Per level kun je 3 medailles halen. Alleen bij een bronzen medaille of hoger kun je door naar een volgend level.

De besturing van het spel is voornamelijk accelerometer-gebaseerd. Via bewegingen naar links en rechts kun je de motor balanceren of meer snelheid genereren. Er zijn onscreen toetsen waarmee je kunt remmen of de motor balanceren. Met deze besturing kun je in de lucht ook trucs uithalen om je score te verhogen. Als je eenmaal in de lucht bent kun je op het scherm drukken en wordt de actie vertraagd. Je kunt nu een figuur op het scherm tekenen om zo een speciale truc te doen en meer punten te halen. Er is een bepaald aantal trucs beschikbaar die je door meer levels te halen leert. Niet alleen trucs zijn te unlocken, ook kleding en motors zijn te wijzigen naarmate het spel vordert.

Laat de hele serie Red Bull Extreme Sports maar snel in de App Store verschijnen! De Red Bull Air Race is al wel beschikbaar. Deze is er in een normale variant (€ 2,39) en in een lite-versie.

Info: Red Bull X-Fighters

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:18
Categorie Sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.