Pulse News Reader voor iPad: mooi maar beperkt

Pulse News Reader is een nieuwslezer voor de iPad, waarmee je maximaal 20 rss-feeds kunt lezen. De nadruk ligt op een mooi design.

ipad pulseEen paar dagen geleden lieten we op iPad Planet al wat applicaties zien waarmee je op de iPad nieuwsberichten uit rss-feeds kunt lezen. Pulse zat er nog niet bij, maar lijkt op het eerste gezicht een mooi alternatief. De app is ontwikkeld door twee studenten, Akshay Kothari en Ankit Gupta van Stanford University, die de Launch Pad-cursus bij het designinstituut van deze universiteit volgden. Het resultaat is een grafisch rijke rss-lezers die nieuws uit diverse bronnen verzamelt.

pulse news readerHet startscherm van Pulse toont de artikelen in een aantrekkelijke opmaak. Je kunt links en rechts, maar ook op en neer swipen met je vinger om naar andere nieuwsbronnen te gaan. Geef je een dubbeltap op een artikel, dan verschijnt het in schermvullende tekstweergave. Ook kun je interessante artikelen met anderen delen, bijvoorbeeld door ze op je Facebook-wall te plaatsen. Integratie met Google Reader is er ook. Grootste minpunt is dat je maar 20 rss-feeds in de applicatie kunt zetten.

Volgens medebedenker Ankit Gupta ligt het accent op lekker nieuws lezen en niet op de techniek:

A lot of people we talked to were really confused about RSS and Atom and the whole vocabulary around news aggregators. We have thrown all those terms away, and made it as easy as Google search. You enter some keywords, Pulse gives you top results and you can pick the source you want to follow.

Downloaden: Pulse News Reader (€2,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2010, 17:21
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.