Prachtig gratis voorproefje op Alice in Wonderland

Alice in Wonderland is een platformspel, dat je warm moet maken voor de film Alice in Wonderland van Tim Burton. Die komt in maart in de bioscoop.

alice in wonderlandOf Disney en regisseur Tim Burton het verhaal van het aloude Alice in Wonderland zomaar mogen oppakken en verdraaien voor een vervolgdeel laten we graag even aan jou, maar de onlangs verschenen gratis iPhone game Alice in Wonderland Lite doet ons al uitkijken naar de bioscoopfilm, die begin maart wereldwijd in premiere gaat. En meer nog: het is een veelbelovend voorproefje voor het volledige spel dat binnenkort op onze geliefde touchscreentelefoon verschijnt.

Alice een Wonderland is een platformspel. Het doet qua animaties en besturing veel denken aan de aloude Castlevania-reeks. Alice bestuurt een beetje stijf, maar loopt en springt wel op de pixel nauwkeurig. De drie knoppen – lopen en springen, zo simpel is het – reageren bijzonder goed. Daar houdt de vergelijking met Castlevania wel op. Zo is er in deze Lite-versie met twee levels geen vijand te bekennen. In plaats van vechten, puzzel je hier vooral. Na een gesprekje met de White Rabbit, kun je op Alice klikken om een menu’tje tevoorschijn te toveren. Daar kies je uit de personages die je hebt vrijgespeeld. In de demo zijn dat alleen Alice en het konijn.

Heel diepgaand is de demo niet. Het konijn kan bewegende platformen of windstralen bevriezen zodat Alice verder kan lopen. Wel geeft de demo een goede hint naar het uiteindelijke spel. Er zijn spiegels waar je in kan klimmen en die je in een duistere spiegelwereld slingeren. Als de ontwikkelaars ook verder goed hebben gekeken naar Castlevania, komt het met de uitdaging daarin wel goed. Maar de kleurrijke flora- en faunabeelden en de sfeervolle muziek van Danny Elfman maken ook de demo al zeer de moeite waard.

In de Lite-versie zijn twee levels beschikbaar.

Grappig is ook Alices dagboek waarmee je (prachtige) iPhone-achtergronden vrijspeelt. De raadseltjes die aangeven dat je een foto met een opgegeven kleur uit je foto’s moet kiezen, zijn niet zo moeilijk. De andere bonussen laten zich niet zo makkelijk overwinnen. Zo moet je de iPhone datum aanpassen op de uitgave van de originele uitgave van de film voor een achtergrondje of dien je jezelf even in Disneyland Hongkong te begeven! In de volledige versie zouden we de locatie toch liever op Google Maps aanwijzen…

Al met al is Alice in Wonderland Lite een smaakmaker van jewelste. Het speelt goed, ziet er prachtig uit en vangt je mede door de muziek van Danny Elfman in de sfeer die de film en het iPhone-spel begin maart zullen ademen.

Downloaden: Alice in Wonderland Lite

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2010, 21:21
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.