Populariteit Vine onderuit sinds aankondiging Instagram Video

Instagram Video heeft de populariteit van Vine behoorlijk aangetast: een week na verschijning van Instagram Video is het Vine-gebruik gehalveerd.

vine-iphone-signupFacebook heeft concurrent Twitter een gevoelige klap toegebracht. Na de aankondiging van Instagram Video worden er opvallend minder Vine-video’s op Twitter gedeeld. Dat blijkt uit gegevens van de analysedienst Topsy, waarmee je het totale Twitter-verkeer kunt doormeten op bepaalde trefwoorden of gedeelde linkjes. Het aantal Vine-links dat op Twitter werd gedeeld daalde van 2,5 miljoen op 19 juni naar 1,5 miljoen op 20 juni. Dat was exact de dag waarop de videofunctie van Instagram werd aangekondigd. Daarna zette de daling door tot het huidige aantal van minder dan 1 miljoen per dag, terwijl er eerder deze maand nog pieken van 3 miljoen werden gehaald.

Er zit wel verschil tussen beide diensten: bij Instagram maak je filmpjes van 15 seconden, die je vervolgens bewerkt met filters. Bij Vine zijn de filmpjes veel korter en minder bewerkt. Uit de grafiek hieronder blijkt trouwens ook dat de introductie van video op de cijfers van Instagram eigenlijk nauwelijks effect heeft gehad. Het aantal dagelijkse linkjes dat wordt gedeeld ligt iets dichter naar de 1,5 miljoen, maar er is geen grote sprong gemaakt. Misschien kan Vine de opgestapte gebruikers nog teruglokken met nieuwe functies. Een paar dagen voordat Instagram Video werd aangekondigd beloofde Vine dat er “some exiting new parts of Vine” in ontwikkeling zijn. Het enige wat ze sindsdien hebben toegevoegd is ondersteuning van de frontcamera op Android-toestellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2013, 8:56
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen instagram, video

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.