Over 2.0 voor iPhone: artwork plaatsen en fonts importeren

Over 2.0 voor iPhone biedt artwork plaatsen en fonts toevoegen na de nieuwste update. Ook het plaatsen van teksten is verbeterd.

Over 2.0We hebben de fotobewerkingsapp Over wel eens eerder besproken. Net als destijds kunnen we meteen al concluderen dat ook de nieuwste versie van Over, door de ontwikkelaars vol vertrouwen tot Over 2.0 bestempeld, een van de leukere apps is om vierkante foto’s van stijlvolle tekst te voorzien. De grote nieuw functie moeten we zoeken in de toevoeging van artwork. Met deze kleine tekeningetjes kun je je foto’s van grappige kreten, pictogrammen of figuurtjes voorzien. De stijl sluit min of meer aan bij de mooie fonts waarmee je de teksten neerzet.

Over 2.0Het artwork is standaard in wit uitgevoerd maar kan met een schuifbalk van een andere kleur worden voorzien. Als je eenmaal meerdere artworks op een foto hebt geplaatst, kun je zo nog steeds onafhankelijk van elkaar verplaatsen en vergroten. Tijdens het verschuiven wordt de foto onderverdeeld in drie bij drie vlakken. Roteren van het artwork is helaas niet mogelijk. Erg slim is dat de halve cirkel met menu-opties handig in beeld kan worden geschoven om meerdere bewerkingsopties te tonen als een artwork is geselecteerd. Kies je voor Edit, dan verschijnt een menu waarin je alsnog de grootte, transparantie, de tint en de positie kunt bewerken. De laatst gekozen artworks zijn snel weer op te roepen.

De artworks zijn onderverdeeld in verschillende groepen met een vermelding van het thema en de tekenaar. Na het downloaden van de app zijn er twee meteen beschikbaar. De andere zeven verzamelingen staan ook in de app, maar kun je pas gebruiken als je een account hebt en bent aangemeld. Er zijn geen verdere kosten aan verbonden. Ben je eenmaal ingelogd en heb je de verzameling gedownload, dan kun je de tekeningen altijd direct plaatsen.

Over 2.0 kent een behoorlijk aanbod gratis fonts waarmee je meer dan genoeg mogelijkheden hebt om mooie tekst neer te zetten. Sinds de update kun je dit nog iets verder uitbreiden door zelf een font te importeren. Als je een font bijvoorbeeld uit een e-mail opent op je iPhone, krijg je de optie om dit font met Over te openen. Daarna kun je hem gebruiken in de app. In de nieuwe Marketplace worden fonts ter betaling aangeboden. Het idee is dat ontwerpers hun waren gaan aanbieden en er zo een gevarieerd aanbod komt. Als je je aanmeldt, kun je een uitnodiging verwachten om zelf ook fonts aan te gaan bieden.

Over was al een heel fijne app die simpele handelingen stijlvol wist uit te voeren, maar met extra mogelijkheden als het artwork toepassen, en de marktplaats en de importfunctie voor lettertypen wordt het een dienst waar je moeilijk omheen kunt. Ook bestaande eigenschappen zijn verder verbeterd, zoals de mogelijkheid de tekst heel precies te verplaatsen en de ruimte tussen de tekens en de tekstregels handmatig aan te passen. De menubalk met vele mogelijkheden schuift netjes uit beeld als je hem niet nodig hebt. Bij de deelmogelijkheden vinden we inmiddels Pinterest terug. Er is ook een gratis probeerversie van Over, die als Overgram door het leven gaat, maar Over is zijn aanschafprijs meer dan waard.

Downloaden: Over (€1,79, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2013, 21:25
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.