Oude Bungie-game Marathon verschenen voor de iPad

Een van Bungie's eerste games is uitgekomen voor de iPad. Marathon mondde uit op een trilogie die uiteindelijk als inspiratie zou dienen voor Halo.

Marathon was origineel een Mac game van Bungie in 1994.Een van spelontwikkelaar Bungie’s eerste games is uitgekomen voor de iPad. Marathon (1) luidde in 1994 een trilogie in en kwam exclusief uit voor Mac. Ironisch, want de serie diende uiteindelijk als inspiratie voor een van Bungie’s latere franchises: Halo. Een gamereeks die flink op concurrent Microsoft’s spelcomputers wist te scoren. De iPad-port begon als een fanprojectje van iOS-ontwikkelaar Daniel Blezek, maar werd al snel door Bungie opgepikt en goedgekeurd.

Marathon kwam vlak na Doom uit en is daarmee een van de voorvaderen van het first person shooter-genre. De speler is een beveiligingsofficier en beschermt de bewoners van ruimteschip U.E.S.C. Marathon tegen een groep buitenaardse slavenhandelaren. Ondertussen komt hij in contact met verschillende AI’s in de scheepscomputer en doet zich een complot uit de doeken. Het verhaal wordt vooral verteld via computerschermen in de spelwereld.

Je gebruikt een virtuele stick aan de linkerkant van je scherm om te lopen, terwijl je over het spelscherm veegt om de camera te besturen. Met twee knoppen rechtsonderin vuur je schoten af, maar het is ook mogelijk om de game zo in te stellen dat je schiet door ergens op het scherm te tappen.

Marathon is gratis en reclameloos te downloaden. Er wordt verdient aan twee in-app purchases om de game te verrijken. Een HD Mode (€2,99) vervangt alle textures in het spel met scherpere varianten. Master Chief Mode (€0,79) maakt de game speelbaar voor zelfs de meest incapabele speler met alle wapens, oneindig veel kogels, onsterfelijkheid, extra sterke schilden en de mogelijkheid om overal op te slaan.

Downloaden: Marathon 1 (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2011, 10:34
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.