Ook yFy Network Finder maakt overstap naar Cydia (jailbreak)

Na WiFiFoFum heeft ook yFy Network Finder de overstap gemaakt naar Cydia. Beide applicaties werden net als andere Wi-Fi-scanners eerder door Apple uit de App Store verwijderd.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Na WiFiFoFum heeft ook yFy Network Finder de overstap gemaakt van de App Store naar Cydia. Beide Wi-Fi-scanners werden vorige week abrupt uit de App Store verwijderd omdat ze gebruik zouden maken van een private framework om de benodigde Wi-Fi-informatie te achterhalen, waar alleen Apple zelf gebruik van mag maken.


De versie die de ontwikkelaar David Grant via Cydia beschikbaar heeft gemaakt, zou als Lite versie voor $0,99 via de App Store verkocht gaan worden. De verschillen ten opzichte van de de volledige versie houden in dat de applicatie gebruik maakt van het RAM-geheugen in plaats van een on-disk database (wat betekent dat de gevonden informatie niet bewaard blijft na het afsluiten van de applicatie), dat ad-hoc en verborgen netwerken niet worden getoond en dat het scannen niet even snel gaat als in de volledige versie.

De overstap van de App Store naar Cydia is gedurfd, omdat in de licentie-overeenkomst die iPhone ontwikkelaars moeten ondertekenen, in artikel 7.3 expliciet vermeld staat dat (ook afgekeurde en verwijderde) applicaties niet op andere manieren dan via de App Store mogen worden verspreid. De ontwikkelaar heeft ervoor gekozen om de applicatie gratis beschikbaar te maken via Cydia, omdat ze vinden dat het iPhone platform dergelijke tools nodig heeft en als test voor de volledige versie. Om gebruik te maken van yFy Network Finder Lite heb je tenminste firmware 3.0 nodig. De applicatie is getest op alle apparaten behalve de iPad.

yFy Network Finder Lite is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 maart 2010 om 18:23
Categorie
Uncategorized

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.