Boekenweek op de iPhone: literaire applicatie van Joost Zwagerman

Joost Zwagerman heeft zijn eigen iPhone-applicatie. Vanaf vandaag is de applicatie Joost Zwagerman in de App Store te vinden. De auteur van het Boekenweekgeschenk 2010 heeft een app met biografie, bibliografie en voorgelezen werken door Hans Teeuwen.

joost zwagermanVanavond gaat de Boekenweek 2010 van start met het traditionele Boekenbal. Maar in de App Store is het ook Boekenweek: daar is vanaf vandaag de iPhone-applicatie van Joost Zwagerman te vinden. Zwagerman is auteur van het Boekenweekgeschenk 2010 en de applicatie is bedoeld als een soort ‘collectors item’. De app verdwijnt na afloop van de Boekenweek weer uit de App Store.

De applicatie Joost Zwagerman is een initiatief van zijn uitgever, De Arbeiderspers. Het bevat een biografie van de schrijver, een beknopte bibliografie en fragmenten van Zwagerman’s proza en gedichten. Cabaretier Hans Teeuwen draagt in de applicatie tien gedichten voor. Tijdens de Boekenweek zullen deze gedichten gaandeweg beschikbaar komen in de app, als een soort adventskalender. Verder geeft de applicatie een overzicht van lezingen en signeersessies die Joost Zwagerman de komende periode geeft. Met één druk op de knop zet je deze evenementen in je eigen agenda. Tenslotte is in de applicatie ook nog een rss-reader aanwezig waarmee je Zwagerman’s Boekenweekblog kunt volgen.

Downloaden: Joost Zwagerman (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2010, 17:15
Categorie Boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.