OnLive Desktop Plus biedt toegang tot Windows 7 en Flash op de iPad

Met Onlive Desktop kan je Windows 7 op je iPad gebruiken. De betaalde versie biedt naast een volledige versie van Microsoft Office ook een webbrowser met Flash aan zodat je webvideo's kunt bekijken op de iPad.

OnLive Desktop Plus biedt toegang tot Windows 7 en Flash op de iPadHoewel de iPad veel voordelen heeft zijn er ook wat gebreken. Zo kan je (vooralsnog) geen Microsoft Office draaien of Flash bekijken. Ook zijn bekende Windows-apps nog niet beschikbaar. OnLive Desktop biedt je een omweg waardoor dit allemaal toch mogelijk wordt. De dienst streamt een Windows 7 desktop naar je iPad toe, compleet met Microsoft Office. Nu komt OnLive met een betaalde Plus-versie die onder meer een browser met Flash en PDF-functionaliteit toevoegt.

De beste functie van de betaalde dienst is de browser die het mogelijk maakt om webvideo te bekijken en Flash-games te spelen. Omdat Online Desktop Plus gebruikt maakt van een gigabit-server betekent dit dat je met een hogere snelheid kunt internetten dan normaal mogelijk is. Hierdoor kan je bijvoorbeeld moeiteloos Full HD-video streamen. Dit wordt dan automatisch omgezet naar een resolutie geschikt voor de iPad.

OnLive bood al een gratis versie aan waarmee je Office-documenten kunt bewerken, de Plus-versie biedt naast een internetbrowser ook meer mogelijkheden. Zo is er ondersteuning voor Dropbox en Box.net waardoor je je standaard opslagruimte van 2 GB kunt uitbreiden. Hierbij kan je alleen via de browser Dropbox benaderen en niet via een Windows-app. Met de betaalde dienst krijg je ook een voorkeursbehandeling mochten de servers van OnLive ooit overbelast raken.

Binnenkort komt er wel een Onlive Desktop Pro dienst die 50 GB opslagruimte biedt en de mogelijkheid om extra apps te installeren. OnLive Desktop Plust kost 4,99 dollar per maand en is momenteel alleen maar beschikbaar in de Verenigde Staten. Binnenkort zal de dienst ook in andere landen beschikbaar worden gemaakt. Het is niet duidelijk of Nederland ook tot deze landen behoort.

Downloaden: Onlive Desktop (gratis, Amerikaanse App Store)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 9:06
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.