Connaisseur: Nederlandse wijn-braintrainer op de iPhone

Wijnliefhebbers kunnen vanaf 14 april de applicatie Connnaisseur downloaden. Deze applicatie van Games Factory Online is een kennisquiz waarmee je als wijnkenner maandelijks een kistje wijn kunt winnen.

connaisseurGisteren werd in Den Haag de nieuwste applicatie van Games Factory Online gelanceerd: Connaisseur. Met deze applicatie vergroot je je wijnkennis. Wijnexpert en auteur Harold Hamersma bedacht voor Connaisseur 490 lastige vragen over wijn. Hamersma werd bekend door de boeken die hij schrijft, met als laatste aanwinst het boek ‘Niet lullen maar drinken’. In de applicatie gaat het er wat serieuzer aan toe: je moet zoveel mogelijk kennisvragen over wijn op de juiste wijze beantwoorden, om te laten zien dat je wijnkennis op peil is. Hoe meer antwoorden kloppen, hoe hoger het niveau is dat je in de applicatie bereikt. De beste Connaisseur maakt maandelijks kans om een kistje wijn te winnen. De iPhone-applicatie komt rond 14 april in de App Store beschikbaar. Daarna volgt er een Android-applicatie van Connaisseur.

In de App Store zijn intussen al heel wat wijnapplicaties te vinden. Met sommige apps kun je je wijncollectie beheren, met andere zoek je de juiste wijn bij een gerecht. Een kleine bloemlezing (waarbij opvalt dat wijnapplicaties opvallend vaak geld kosten):

Foto wijnglazen: Flickr CC, rickz

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2010, 17:04
Categorie Lifestyle
Onderwerp wijn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.