Nederlandse app LouLou helpt afspraken prikken vanuit WhatsApp

LouLou Datumprikker en Polls is een nieuwe Nederlandse app om vanuit WhatsApp vragen te stellen en datums te kiezen.

loulou app iphone
Stel, je wilt een datum prikken om met vrienden af te spreken. Als je dat via een groepsgesprek in Whatsapp doet, levert dat gedoe op. Je blijft maar berichtjes uitwisselen, terwijl het veel makkelijker kan: met de nieuwe app LouLou. Deze app, gemaakt door het Nederlandse bedrijf Triple IT, werkt samen met Whatsapp. iMessage en Google Hangouts zouden aanvankelijk ook worden ondersteund in de app, maar dat is er op het laatste moment weer uitgehaald omdat het niet goed werkte. LouLou is te gebruiken om een datum te prikken, om te brainstormen over dingen die je wilt gaan doen, of om af te stemmen wie welk verjaardagscadeau koopt.


Dat idee wordt gedemonstreerd op de website van LouLou: je voert in LouLou wat suggesties voor verjaardagscadeau’s in, plakt het linkje in een groepsgesprek en anderen kunnen meteen meedenken of kiezen. Dat wil zeggen: ze klikken vanuit WhatsApp door naar de LouLou-lijst. Ben je klaar met stemmen, aandragen van suggesties of kiezen van mogelijke opties, dan ga je weer terug naar je chatprogramma. Het voorkomt de situatie die je hieronder ziet:

loulou 2 loulou 1

LouLou wordt natuurlijk meteen overbodig zodra WhatsApp zelf een poll- of lijstjesfunctie toevoegt aan de app, maar die lijkt er voorlopig niet te komen. Vandaar dat je nu nog bent aangewezen op een externe app, waarbij gelukkig wel is gezorgd voor automatische koppelingen. Iedereen in het groepsgesprek klikt op de link, voert zijn voornaam in, maakt een keuze uit de lijst met opties (bijvoorbeeld een reeks datums of een reeks verjaardagscadeaus) en gaat weer terug naar het groepsgesprek in WhatsApp.

Wil je zelf zo’n poll proberen voordat je de app installeert, dan kan dat via deze link: Wat vind je van de LouLou app?. De makers van LouLou streven ernaar om gebruikers binnen vijf seconden weer terug te krijgen in het WhatsApp-gesprek, zodat je het chatten niet teveel onderbreekt. Er zijn allerlei toepassingen van LouLou mogelijk, bijvoorbeeld:

  • Wie gaat er volgende week donderdag mee naar de bioscoop?
  • Wat willen jullie vanavond eten?
  • Welke datum komt het beste uit voor een etentje?
  • Wie is er komende week op kantoor?

LouLou is ook los van WhatsApp te gebruiken. Je kunt de app bijvoorbeeld gebruiken om feedback te vragen tijdens een presentatie: maak er een bitly-linkje van, zorg dat iedereen de link invoert in zijn mobiele browser en ze kunnen meteen meedoen aan een brainstorm. Gebruikers kunnen extra suggesties toevoegen of stemmen op eerder gegeven suggesties.

Downloaden: LouLou Datumprikker en polls (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Onderstaand filmpje legt uit hoe de app werkt:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2013, 18:53
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.