Navigatie op de iPhone: met augmented reality

Niet nieuw, wel leuk: een filmpje waarin navigatie op de iPhone met behulp van augmented reality wordt getoond. Het is ontwikkeld door iemand van de Technische Universiteit Eindhoven.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

augmented realityAugmented Reality: onthou die term! Met Augmented Reality kun je live videobeelden voorzien van computergegenereerde graphics. Een voorbeeld is hiernaast te zien: met een speciale bril zie je niet alleen de straten zoals iedereen ze ziet, maar je ziet ook meteen een kaart geprojecteerd zodat je je makkelijker kunt oriënteren. Bij de oplossing die in het filmpje hieronder is te zien heb je geen rare bril nodig, maar alleen een iPhone.

Het filmpje geeft een indruk hoe navigatie op de iPhone zou kunnen werken (het is geen kant-en-klaar-product): je maakt een foto van de locatie waar je naartoe wilt, bijvoorbeeld aan de hand van adresgegevens. Vervolgens navigeer je er met je iPhone naartoe: in beeld zie je livebeelden van de omgeving, terwijl een streep op het scherm aangeeft hoe je moet rijden. Je krijgt daarbij ook gesproken aanwijzingen. Het navigatiesysteem is ontwikkeld door Robert Winters, die bij de Technische Universiteit Eindhoven werkzaam is op het gebied van User System Interaction.

Jelle ontdekte het filmpje en hoewel het niet nieuw is, is het interessant om te zien hoe navigatie op de iPhone uitgevoerd zou kunnen worden. Robert doet ook aan Ocarina-blazen en heeft een applicatie gefilmd waarmee je op de iPhone uitdagingen krijgt toegestuurd.

Tipgever: Jelle

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:15
Categorie Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.