National Gallery voor iPad: ruim duizend meesterwerken in HD

National Gallery is een nieuwe app van een Russische ontwikkelaar, waarmee je ruim 1000 meesterwerken uit de National Gallery kunt bekijken.

national gallery ipadDe National Gallery in Londen staat hoog in de lijst van belangrijke musea wereldwijd. Je vindt er werken van wereldberoemde schilders als Rembrandt, Raphael, Van Gogh, Monet, Paul Cezanne, Paul Gauguin en Sandro Botticelli. Een officiële iPhone-applicatie was er al, maar die is niet geoptimaliseerd voor de iPad, terwijl het juist zo mooi zou zijn om de schilderijen op het grote scherm te bekijken. Een Russische ontwikkelaar heeft nu het initiatief genomen voor een iPad-app, waarmee de 1.195 beste werken uit de National Gallery te zien zijn.

Geen officiële app dus, maar wel eentje waarmee je de werken van meer dan 400 kunstenaars kunt ontdekken. De ontwikkelaar heeft het gemaakt zodat mensen even kunnen ontsnappen aan de zorgen van alledag. Je kunt filteren op kunstenaar of andere criteria. Ook kun je favorieten aanmaken of een diashow bekijken. Schilderijen die in de smaak vallen deel je via e-mail met vrienden. Met de app kun je HD-versies van alle schilderijen met een resolutie tussen 1548 x 4226 tot 7689 x 4215 pixels downloaden. De schilderijen worden op het scherm van de iPad natuurlijk in HD-resolutie getoond.

Binnenkort komen er nog eens 992 schilderijen bij. Bovendien komt er in een toekomstige update een optie om op genre te filteren.

Downloaden: National Gallery, London (€0,79)
Ook verkrijgbaar: Love Art, National Gallery (€2,39 – officiële app voor iPhone)

national gallery

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2011, 16:15
Categorieën Naslagwerken, Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.