Moleskine: officiële Moleskine-app voor de iPad

Moleskine heeft een officiële app uitgebracht voor iPhone en iPad. Het is een notitieblok waarmee je ook foto's kunt opnemen en tekeningen kunt maken. De app is gratis en bevat papier met lijnen, ruitjes of blanco pagina's.

moleskine ipadEen paar dagen geleden schreven we er al over op iPhoneclub: Moleskine zou een officiële iPhone- en iPad-applicatie uitbrengen. De fabrikant van notitieboekjes snijdt zichzelf daarmee misschien in de vingers, want wie heeft nog een papieren boekje nodig, als je ook een notitie in dezelfde elegante stijl op je iPhone kunt maken? Moleskine is een universele app, waarmee je je creativiteit de vrije loop kunt laten. De app is bedoeld om notities te maken, voorzien van foto’s en schetsen. Je kiest één van de klassieke Moleskine-papierstijlen (blanco, gelinieerd of geruit) en maakt een notitie in de gewenst pendikte en tekstkleur. Je kunt daarna de notitie opslaan, voorzien van een geotag en delen met vrienden via de sociale netwerken Twitter en Facebook.

Je kunt alle notities onderverdelen in categorieën, eigen foto’s toevoegen of een tekening maken via het icoontje rechtsonder in het scherm. Je kunt vier verschillende lettergroottes instellen (van XS tot L), hebt keuze uit 15 tekstkleuren en mag zelf de foto op het omslag kiezen. Hoewel de app mooi is vormgegeven en wat voordelen biedt ten opzichte van de standaard meegeleverde notitie-app zijn er ook nog wel wat wensen. Het zou bijvoorbeeld mooi zijn als je de app kunt voorzien van een wachtwoord, zodat je de Moleskine-app ook als dagboek kunt gebruiken. Ook is de knop Catalogue in de knoppenbalk onderin de app niet zo mooi: je gaat ermee naar een webview van de Moleskine-website, waar je het aanbod van boekjes, tassen, pennen en andere Moleskine-producten kunt vinden. Die website is echter niet voor de iPhone-geoptimaliseerd en moeilijk leesbaar.

Downloaden: Moleskine (gratis)

moleskine ipad 1   moleskine ipad 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2011, 19:45
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.