Meer tweede scherm-applicaties op komst danzkij Two Screen

Angry Bytes, die tweede scherm webapps maakte voor Flashback en Case Senstive hebben een platform ontwikkeld om tweede scherm applicatie te maken.

Two ScreenTijdens de KRO detective Case Sensitive, die gisteravond werd uitgezonden op Nederland 1, kon je live meespelen op je iPad. Angry Bytes ontwikkelde daarvoor een speciale webapplicatie. Eerder maakte het bedrijf al een applicatie waardoor kijkers mee konden spelen met het BNN-programma Flashback. Vandaag onthulde de ontwikkelaar nog veel meer applicaties te maken waarmee je op een smartphone, tablet of laptop mee kunt spelen met televisieprogramma’s. Angry Bytes heeft namelijk een speciaal platform ontwikkeld: Two Screen.

Het platform biedt de mogelijkheid om extra informatie te tonen voor bezoekers in tekst, maar ook in beeld en geluid. Daarnaast biedt het allerlei interactiemogelijkheden, zoals quizzes, polls en een stemmodule. Sociale netwerken zijn ook geïntegreerd.

Ivar Vermeulen, projectleider Two Screen:

Ons platform onderscheidt zich op verschillende vlakken. Zo kunnen wij meer dan 500.000 verbonden Clients binnen 0,2 seconde, dus real time, aansturen. Daarnaast maakt Two screen volledig gebruik van de mogelijkheden die HTML 5 biedt, waardoor er niets gedownload of geïnstalleerd hoeft te worden, alles wordt door middel van zogenaamde webapps aan de bezoekers en deelnemers gepresenteerd, ongeacht het device.

Case SensitiveOndanks dat de Two Screen webapplicaties op allerlei apparaten werken, zelfs op laptops, zijn iOS-devices het meest gebruikt. Tijdens de serie Flashback van BNN gebruikte 12 procent van de gebruikers een iPad, 30 procent een iPhone en 10 procent een iPod Touch. Meer dan de helft van de meespelende kijkers had dus een mobiel Apple-apparaat in zijn handen.

Al deze zomer zal Angry Bytes enkele nieuwe applicaties lanceren voor televisieprogramma’s. Zo komt er een Two Screen app voor Zomergasten, waarmee je als kijker toegang hebt tot meer informatie en extra materiaal. Dit materiaal kun je direct bekijken, maar ook als favoriet opslaan binnen de app, zodat je het in de week na het programma nog kunt bekijken. Ook Nacht van de popmuziek en Lange nacht van de korte film krijgen een dergelijke applicatie.

Angry Bytes verwacht dat er volgend televisieseizoen nog veel meer tweede scherm applicatie zullen opduiken. Hiervoor praat het bedrijf niet alleen met de NPO, maar ook met SBS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2011, 23:26
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.