Media Center Remote voor de iPhone (Windows 7)

Als je Windows 7 hebt geïnstalleerd kun je de Media Center Remote van Richard Penner gebruiken. De software is al te krijgen voordat Windows 7 goed en wel op de markt is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

media center remoteStel, je hebt de beta van Windows 7 al geïnstalleerd en je wilt daar ook wel eens na zessen van genieten. Net als bij Windows Vista zit er in de meeste versies van Windows 7 een Media Center ingebakken, waarmee je tv kunt kijken en audio/video kunt afspelen. Ontwikkelaar Richard Penner is er vroeg bij: hij heeft nu al een Media Center Remote voor Windows 7 uitgebracht. Met deze Media Center Remote kun je op afstand het afspelen van audio en video bedienen. Het werkt via je Wi-Fi-netwerk.

Dat Richards website eruit ziet alsof het voor slechtzienden is bedoeld, heeft een reden: er is rekening mee gehouden dat je de teksten ook op een afstand van een paar meter op je tv-scherm kunt lezen.

De applicatie zelf ziet er best handig uit: op één scherm staan knoppen voor opname, volume en kanaal wijzigen, vooruit- en achteruit spoelen, etc. Via een shortcut linksonder in het scherm kun je meteen naar foto’s, video’s, muziek of tv springen. Een knop voor de tv-gids is er niet, maar daarvoor moet je dan maar de gewone afstandsbediening erbij pakken.

De installatie bestaat uit twee stappen: je installeert de Media Center Server op de Windows 7-pc, installeert Media Center Remote op de iPhone en vult vervolgens het IP-adres van je pc in. Beide moeten op hetzelfde netwerk zijn aangemeld.

media center remote   media center remote

En voor wie denkt: huh, Windows 7, heb ik iets gemist? Er is op dit moment een Release Candidate van Windows 7 in omloop, die op 1 juni 2010 afloopt. Vóór die datum moet de definitieve versie van Windows 7 al beschikbaar zijn; Microsoft heeft beloofd dat de nieuwe Windows-versie voor de kerstdagen van 2009 in de winkel ligt. De eerder verspreide publieke beta loopt op 1 juni af. Vanaf dat moment zal het besturingssysteem elke 2 uur automatisch afsluiten; na 1 augustus is de beta helemaal niet meer te gebruiken.

Downloaden: Media Center Remote (€3,99)
Tipgever: Paul

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:36
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.