iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Kwart van geïnstalleerde iPhone-downloads wordt nooit opgestart

Uit een onderzoek van Localytics blijkt dat een kwart van de geïnstalleerde iPhone-applicaties nooit wordt opgestart. Nogmaals een kwart wordt niet voor de tweede keer opgestart.

iphone-appsiPhone-gebruikers installeren graag nieuwe apps. Maar of ze ook opgestart worden, is nog maar de vraag. Uit een onderzoek blijkt dat 26% van de gedownloade apps nooit wordt gebruikt. Dat blijkt uit cijfers van analysebedrijf Localytics over het jaar 2010 en benadrukt nog maar eens dat een eerste indruk erg belangrijk is. Localytics bestudeerde duizenden apps voor iPhone, iPad, Android, BlackBerry en Windows Phone 7. Het eenmalige gebruik steeg in de loop van 2010 wel, namelijk van 22 naar 28 procent. De trackingsoftware van Localytics is aanwezig in duizenden App Store-applicaties.

De onderzoekers keken daarbij of een toepassing na de eerste keer nogmaals wordt gebruikt. In onderstaande grafiek is het resultaat te zien.

Meer info: Localytics

localytics

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2011, 14:03
Categorie Uncategorized
Onderwerp populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.