iPhone als webserver gebruiken: ServersMan

Met de gratis Japanse applicatie ServersMan kun je je iPhone als webserver gebruiken. Er komt een Engelse versie aan, die vanaf maart verkrijgbaar zal zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

serversmanApple beweert in reclamefilmpjes dat er een app voor bijna alles is. Dat klopt: want als je op zoek was naar een applicatie waarmee je van je iPhone een webserver kunt maken, dan kan dat. Je moet er wel voor in de Japanse App Store zijn. Daar is de applicatie [email protected]iPhone te vinden, een applicatie waarmee je bijvoorbeeld je eigen webserver zou kunnen hosten. Het is ontwikkeld door het Japanse bedrijf FreeBit. Na de installatie kun je vanaf elke computer toegang tot de iPhone krijgen om bestanden te up- en downloaden. Het webDAV-protocol wordt ook ondersteund.

serversmanHet kan nog makkelijker: als de computer en de iPhone op hetzelfde lokale netwerk zijn aangemeld kun je ook rechtstreeks verbinding maken met de iPhone. Zitten ze op verschillende netwerken dat heb je VPN-software nodig, die FreeBit ook op de markt brengt.

In maart komt er een Engelse versie van [email protected] en de ontwikkelaars zijn ook nog bezig met een versie voor Windows Mobile. De naam van de applicatie is misschien wat raar, maar heeft ermee te maken dat FreeBit zich heeft laten inspireren door de Sony Walkman. Het bedrijf is bovendien van plan om voormalig Sony CEO Nobuyuki Idei als adviseur aan het bedrijf te verbinden.

Een iPhone als webserver gebruiken is niet helemaal nieuw: het kon al met lighttpd zoals de tech-hacker Mark Hoekstra (helaas overleden) al eens demonstreerde.

Installeren: [email protected] (gratis, Japanse App Store)
Via: Asajin

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:11
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.