iPad-spel Lars met iPhone te besturen dankzij Joypad Game Controller

Het iPad-springspel Lars maakt als eerste gebruik van de iPhone-applicatie Joypad Game Controller. Daardoor kan je de iPhone gebruiken als controller voor het spel op de iPad.

Joypad Game Controller en Lars voor iPhone en iPadHet ren- en springspel Lars is de eerste game voor de iPad die gebruik maakt van de gratis iPhone-applicatie Joypad Game Controller. Met behulp van de applicatie fungeert de iPhone als controller voor het spel op de iPad. De Joypad Game Controller en Lars maken contact met elkaar via Bluetooth of Wi-Fi en maken zo gebruik van elkaars diensten. Het voordeel van de iPhone als controller gebruiken, is dat je vingers niet meer in de weg zitten op het iPad-scherm.

De Joypad Game Controller heeft een groot arsenaal aan knoppenindelingen die gebruikt kunnen worden voor games. Zodra Lars ‘praat’ met Joypad, vervangt die haar standaard vierpuntsdruktoets voor een pookje. De rechterkant van het iPhone-scherm bevat verder alleen een grote springknop. Hoe de controller er op de iPhone uitziet, is afhankelijk van de instelling van de spelontwikkelaar. Volgens de makers van Joypad zullen spoedig meer games de applicatie ondersteunen.

De website TouchArcade zegt dat ze de combinatie uitgebreid heeft geprobeerd en constateert dat de input van de controller en de acties op het scherm zonder vertraging verlopen. Ze zegt ook dat Lars overigens niet het meest fascinerende spel is dat je op de iPad kan spelen – het zou een beetje herhalend en simpel zijn. Tevens vindt de recensent het jammer dat de besturingsknoppen van Lars op het iPad-scherm gewoon zichtbaar blijven tijdens het besturen op de telefoon.

De makers van de Joypad Game Controller-applicatie hebben een ontwikkelaarscode vrijgesteld op hun website. Dat houdt in dat alle iPad-gamemakers zonder kosten de functie kunnen ondersteunen.

Downloaden: Lars (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2011, 15:52
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.