iOS game-update: Gun Bros 2, Wheel of Fortune en Year Walk is Game van de Week

Vandaag in de iOS game-update: Gun Bros 2, een nieuwe multiplayermodus voor Wheel of Fortune en het artistieke Year Walk is Game van de Week.

Schermafbeelding 2013-02-22 om 14.47.53We moeten het gelijk maar even zeggen: hoewel we Year Walk als Game van de Week hebben bestempeld, is dit artistieke en enigszins zweverige project niet aan iedereen besteedt. De game zit vol met subtiele referenties en geheimpjes die tussen meerdere apps verspreid liggen, waardoor het niet een spel is dat je even opstart om op het toilet wat te doen. Maar maak je niet druk, want we nemen aardig wat spellen onder handen die wel voor een universeel publiek leuk zijn. Zo hebben we schietspel Gun Bros 2 onder handen genomen, waarin je nu tegen flink wat forse bazen mag vechten. En hoewel Hans van der Togt al een tijdje niet meer op tv aan het rad heeft gespind, is het Amerikaanse Wheel of Fortune na een update zeker de moeite waard voor Nederlandse spelers.

Gun Bros 2: mooier, groter, actievoller

Gun Bros 2Eind januari zagen we de trailer voor Gun Bros 2 al voorbijkomen en inmiddels is de game ook in de App Store te downloaden. Gun Bros 2 doet eigenlijk hetzelfde dat we van zijn voorganger al gewend waren, maar dan met meer content. Ook ditmaal bestuur je een actieheld, die zich door level na level heenschiet terwijl de kogels je van bovenaf om de oren vliegen. Levels worden nu alleen wel een stuk spannender gemaakt, met de introductie van grote, schermvullende eindbazen. Het cartoonstijltje van de originele game is ook nog eens flink opgetrokken, waardoor de levels er nog absurder en kleurrijker uitzien. Een reden om bij de eerste Gun Bros te blijven, zijn we nog niet tegengekomen. Gelukkig is ook de multiplayer-modus uit het eerste deel in dit vervolg meegenomen.
Downloaden: Gun Bros 2 (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+

https://www.youtube.com/watch?v=m_qRF87O9KE

Rad van Fortuin: Engelstalige multiplayer

Wheel of FortuneHelaas, op het moment is er maar één officiële versie van Rad van Fortuin in de App Store, waarin je niet door een digitale Hans van der Togt en Leontine Borsato door het spelletje wordt geleid. Wheel of Fortune is gebaseerd op de Amerikaanse versie van het televisieprogramma. Dit betekent dat je ook op zoek moet naar Engelse termen. Vind je dit niet erg, dan is de app vanaf vandaag zeker een kijkje waard: een nieuwe update voegt namelijk een multiplayer-modus toe, zodat je tegen anderen kunt spelen. Je speelt als je digitale zelf, die je na de update ook een andere outfit kunt geven. Zo kun je jezelf toch nog een beetje wijsmaken dat je terug in de jaren 90 bent en zelf een klinker mag kopen. Op zoek naar een ander kek multiplayerspelletje? Civilization Revolution ondersteunt vanaf vandaag ook asynchrone multiplayer.
Downloaden: Wheel of Fortune (€2,69, universeel, iOS 4.3+)

Game van de Week: Year Walk

Game van de WeekWe moeten bekennen: na een avondje Year Walk te hebben gespeeld, snappen we nog steeds niet alles dat er in de game schuilgaat. Op het eerste opzicht lijkt het een simpel avonturenspel, waarin je door een met Zweedse mythen gevuld bos moet banen. Al snel wordt alleen de suggestie gewekt dat er iets in de game zelf schuilgaat. Je gaat op zoek naar codes, waarmee je geheimen kunt ontsluiten in de onschuldig ogende Companion-applicatie. Nog nooit heeft het ons zo gefrustreerd dat we niet direct alles weten – en het is geweldig. Desalniettemin is Year Walk lang niet voor alle gamers leuk: het artistieke stijltje en de subtiele manier waarop tussen de regels door een verhaal wordt verteld maakt van Year Walk een enigszins zweverig spelletje. Je moet de artistieke insteek maar net waarderen. Is dit het geval, dan vermoeden wij dat deze rit een aardige indruk op je gaat achterlaten.
Downloaden: Year Walk (€3,59, universeel, iOS 4.3+)
Downloaden: Year Walk Companion (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2013, 19:07
Categorie Games
Onderwerp gvdw
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.