iPhone Installer.app krijgt update naar 3.0 en gaat uit beta

Installer.app is na vele maanden eindelijk uit beta en heeft gelijk ook een update gekregen naar versie 3.0. Belangrijke vernieuwing is de mogelijkheid om een wachtrij te maken van software en updates die je wilt installeren.

Installer App gaat uit betaHet is zonder twijfel de belangrijkste applicatie voor iPhone-gebruikers: Installer, de applicatie waarmee je software en fixes van derden op je iPhone en iPod touch kunt installeren. Na vele maanden probleemloos gebruik is Installer eindelijk uit beta en krijgt als officieel versienummer 3.0. De grootste verbetering is dat je voortaan applicaties aan een wachtrij (queue) kunt toevoegen zodat je meerdere programma’s in een keer kunt toevoegen en niet steeds tussendoor hoeft te wachten. Nadat je een applicatie aan de wachtrij hebt toegevoegd kun je meteen doorgaan met het zoeken naar andere interessante applicaties.


Kom je tijdens het zoeken een nóg beter alternatief tegen, dan kun je ook applicaties uit de wachtrij verwijderen of zelfs de hele wachtrij wissen. Ook updates van applicaties die je al eerder had geïnstalleerd kun je in de wachtrij zetten.

Een andere verbetering is dat Installer zichzelf vernieuwt na 12 uur in plaats van 24 uur. De oorspronkelijke refreshtijd van 20 uur was toegevoegd om de verschillende repositories te ontzien, maar blijkbaar was 24 uur toch iets te lang. Er is een (verbeterd) toetsenbordje toegevoegd voor het invoeren van nieuwe sources en een statusindicator geeft aan wanneer het programma bezig is. Nuttig is ook de geheugencheck die wordt uitgevoerd bij het upgraden: het programma controleert of er tenminste 512 kB vrij geheugen is om een eigen upgrade uit te voeren. Helaas nog steeds geen indicator/melding of er voldoende vrij geheugen is voor het installeren van applicaties, maar er moet nog wat te wensen blijven voor volgende versies.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 februari 2008 om 16:45
Categorie
Diensten
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.