Arts kan hartpatiënt in de gaten houden via iPhone

AirStrip en GE Health hebben een hartmonitor voor de iPhone uitgebracht. Daarmee kunnen artsen op afstand de hartconditie van hun patiënten uitlezen.

img_stackeniphoneMet een nieuwe mobiele applicatie kunnen artsen bijna realtime electrocardiogram-gegevens (ECG) van patiënten krijgen. Ze kunnen ermee op afstand de hartconditie van patiënten in de gaten houden. De app is ontwikkeld door GE Healthcare en AirStrip Techologies en is geschikt voor het Healthcare MUSE-cardiologiesysteem van GE. Dit systeem wordt al gebruikt in ziekenhuizen en verzamelt cardiologiegegevens om nader te analyseren.

Met een dergelijk ECG kun je afwijkingen in patronen detecteren, zodat een hartaanval eerder wordt gedetecteerd. De arts kan de gegevens op elk gewenst moment aflezen op een iPad of iPhone en de app geeft ook meteen toegang tot interactieve, historische gegevens tot 1 jaar terug, met tussenpozen van 10 seconden. Omdat de patiënt wel steeds de sensoren op de huid geplakt moet hebben, is het niet voor iedereen weggelegd, maar voornamelijk voor de ernstige gevallen.

airstrip app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2011, 13:30
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen ecg, gezondheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.