Gameloft gaat Resident Evil en zes andere Capcom-games uitbrengen

Gameloft heeft een overeenkomst met Capcom gesloten en gaat nu bezig om Resident Evil, Uprising, Street Fighter en nog een reeks andere games voor de iPhone uit te brengen.

resident evilGameloft heeft een overeenkomst gesloten met Capcom om een reeks van zes games voor de iPhone uit te brengen. Het zijn allemaal games die op de computer en op gameconsoles furore hebben gemaakt. Het is voor de eerste keer dat Gameloft en Capcom samenwerken.

Gameloft gaf afgelopen week een persbijeenkomst in Parijs, waar ze de plannen voor de komende maanden onthulden. Een van de games die er binnenkort aankomt is GT Racing, een realistische racegame (in tegenstelling tot Asphalt, een arcade-racegame die Gameloft al langer voor de iPhone aanbiedt). Die game komt pas in 2010 uit, net als de Capcom-games die nu zijn aangekondigd.

Het gaat om het volgende lijstje:

  • Resident Evil
  • Uprising
  • Street Fighter Alpha
  • Super Puzzle Fighter II Turbo
  • Lost Planet 2
  • Dead Rising 2
  • Where’s Wally 2

Wat aan de aankondiging wat vreemd is, is dat Resident Evil al in drie varianten van Capcom zelf in de App Store verkrijgbaar is. Maar misschien gaat het om nieuwe episodes, zoals Resident Evil 5 (dit jaar verschenen op de pc).

Gameloft werkt samen met 180 bedrijven in 80 landen. Het van oorsprong Japanse bedrijf Capcom kan er ook nog wel bij. Op de website van Capcom Mobile is al informatie te vinden over eerder uitgebrachte mobiele versies van Lost Planet, Street Fighter II en Resident Evil (die zijn nog niet bedoeld voor de iPhone).

Via: iSpazio

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2009, 22:11
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.