Feevo HD: eerste iPad-game van Tetris Online

Feevo HD is de eerste iPad-game die Tetris Online op de markt heeft gebracht. De game lijkt het meest op Bejeweled, waarbij je 4 gelijke edelstenen op een rijtje moet krijgen (match-3).

feevo iconFeevo HD is de eerste game die Tetris Online heeft uitgebracht. De game lijkt echter nauwelijks op Tetris, maar doet meer denken aan de verslavende match 3-game Bejeweled, waarbij je steeds drie gelijke edelstenen op een rij moet schuiven. Het doel van Feevo HD lijkt daarop: je moet steeds vier gelijke stenen op een rij krijgen om ze van het speelbord te wissen. Er zijn twee spelvarianten: Fever Mode en Blaze Mode. Fever Mode houdt in dat je een beperkt aantal acties mag doen en daarbij zoveel mogelijk stenen moet verwijderen van het speelbord. Dat betekent dat je bij elke zet goed moet nadenken en er lekker lang over mag doen.

Feevo is ontstaan op Facebook, waar de Fever Mode ook de enige speelwijze is. Blaze Mode is alleen in de iPad-game toegevoegd, waarbij het gaat om een strijd tegen de klok. Je kunt Power Pieces maken om meer dan 4 stenen tegelijk van het speelveld te verwijderen (dus een soort combo). Of je kunt een Mega Piece maken door 5 stenen op een rij te brengen en tegelijk een Power Piece te maken. Net als in de meeste games geldt: hoe meer combo’s, hoe meer punten. Ondertussen verdien je power-ups, die je ook kan kopen en die ervoor zorgen dat je speelstenen door elkaar gegooid worden, willekeurige Power Pieces opleveren of extra tijd toevoegen in de Blaze Mode.

feevo hd ipadDaarnaast is er nog een Mystery Box, waarbij een willekeurig effect wordt uitgevoerd om je score te verhogen. Die Mystery Box kun je ook weer kopen, voor jezelf of voor vrienden. Tetris Online heeft goed gekeken naar de freemium-games op het iOS-platform, waarmee je op slinkse manier geld kunt verdienen. Overigens is de game ook goed te spelen zonder extra in-app aankopen te doen, maar dan moet je de verleiding wel kunnen weerstaan. Alle scores publiceer je via Facebook of Game Center en er zijn diverse achievements te verdienen.

Downloaden: Feevo HD (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2011, 17:08
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.