Family Finder: nieuwe augmented reality-app houdt gezinnen bij elkaar

Family Finder is een applicatie waarmee je via augmented reality kunt zien waar je familie en vrienden zich bevinden, mits ze in je directe omgeving zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

family finderWe hebben op iPhoneclub al een paar keer toepassingen van augmented reality laten zien. Maar volgens de huidige regels van Apple rond API’s zijn ze niet toegestaan: je zult daarvoor gebruik moeten maken van het CameraController.framework en dat mag niet want het is een ‘private framework’. Toch blijven ontwikkelaars bezig met interessante applicaties, die gebruik maken van augmented reality. Het nieuwste voorbeeld is Family Finder, een applicatie waarmee je je gezinsleden kunt terugvinden. Niet alleen handig rondom het huis, maar ook in pretparken of het winkelcentrum.

De applicatie toont een soort radar, die een scan uitvoert om te kijken of je gezinsleden (of vrienden) in de buurt zijn. De ontwikkelaar van Family Finder zal zijn applicatie voorlopig niet indienen. Maar als je de applicatie wilt proberen, dan kun je via Twitter de ontwikkelaar vragen om een ad-hoc versie.

Onderstaande video staat op Vimeo en is dus niet op je iPhone te bekijken:

Meer info: spazout
Via: Gizmodo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:20
Categorie Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.