Eerste indruk: Sims 3 op de iPhone, de eerste dag met je Sim

Eerste indruk van The Sims 3 voor iPhone, de nieuwe game van EA. Ruben beschrijft hierin zijn ervaringen op de eerste dag met zijn Sim.
Ruben Lavooij - · Laatst bijgewerkt:

sims 3 balk
Deze review is geschreven door een nieuwe redacteur, Ruben Lavooij. Hij gaat voor ons reviews schrijven over games en apps voor iPhoneclub, om te beginnen deze eerste preview over The Sims 3 for iPhone (International). Omdat dit een game is waarbij je pas na een paar dagen ontdekt hoe leuk de game werkelijk is, zal Ramy in een later stadium nog een uitgebreid review schrijven.

sims3Na het starten van de Sims 3 hoor je een vrolijk muziekje en een laadscherm met grappige teksten. De teksten die je te zien krijgt zijn in de trant van ‘Look behind you…’, ‘Doing laundry’ of ‘Paving pavements’: flauw, maar leuk. Na het laden zie je een menu met opties om je huidige behaalde doelen te zien, meer spellen van EA Games te kopen of de opties te veranderen. Ik koos uiteraard meteen voor de grote Play-knop.

Sim maken

Na het laden krijg je een scherm waar je je Sim kunt veranderen. Er zijn opties voor je huidskleur, kleren, haar en ogen, maar weer niet voor accessoires zoals ringen (wat de PC-versie wel heeft). Je kunt ook op de dobbelstenen drukken om een willekeurige Sim te maken.

Als je tevreden bent kun je doorgaan, je naam invullen, je persoonlijkheid en eigenschappen kiezen en starten. Afhankelijk hoe je deze dingen hebt ingevuld zal je Sim zich anders gedragen. Als je bijvoorbeeld ‘Gek’ hebt aangevinkt krijg je de optie om met een boom te praten. Bij het starten vraagt het spel of je de tutorial wilt bekijken, zodat je weet hoe het spel een beetje in elkaar steekt.

sims3

Als eerste wordt uitgelegd hoe de camera werkt. Dat is best simpel: één vinger om het scherm te verplaatsen en twee vingers om de kijkhoek de veranderen. Aan de zijkant heb je een balk waar je de hoogte van de camera aan kan passen.

Mijn eerste dag in Sims 3

Je Sim staat in je kleine armoedig huisje, met een retro-bank, oude TV, oude tafel met een lampje en twee stoelen. Het huisje bestaat uit 4 kleine kamers: slaapkamer, woonkamer, keuken en badkamer. Het is wel wat vreemd ingedeeld: de badkamer tegen de keuken en de woonkamer tegen de slaapkamer.

sims3

Je krijgt een simpele opdracht, bijvoorbeeld tv-kijken. Altijd leuk! Je drukt op de tv en je Sim gaat op de bank zitten om tv te kijken. Even later krijg je de opdracht om een kleine snack te maken. Je drukt op de koelkast en kiest voor een kleine snack. Je Sim zal om de zoveel tijd dingen willen doen, zoals douchen of naar het park gaan om te vissen. Je kan kiezen of je deze behoeften toelaat of niet. Als je het wel doet, moet jij ervoor zorgen dat het allemaal lukt.

De Sim heeft behoefte om tv te kijken.

Na de snack wil ik wat aanpassen in mijn sloeberhuisje. Eerst even rondkijken… er staan best wat items in de winkel. Maar ook een hoop items met een slotje erop. Zijn dit items die je kan kopen met in-app purchases, later in iPhone OS 3.0?

Spullen kopen voor de Sim.

Ik heb een radio gekocht! Op mijn tafel gezet en eens proberen. En ja hoor: hij speelt muziek en je kunt ook liedjes skippen. Het kopen van spullen gaat allemaal erg lekker en de menu’s liggen erg voor de hand.

Met een druk op de telefoon kan je socializen, werk zoeken en nog wat andere dingen doen. Ik wil werk, want ik ben arm! Ook in Sims 3 voel je de crisis… gelukkig krijg ik een baan als bioloog aangeboden in het lab.Mijn Sim heeft een nieuwe behoefte: hij wil vissen. Ik beweeg mijn Sim de deur uit naar de kaart van de stad en kies voor het park. In het park kom ik een andere Sim tegen. Die begroet ik en maak er een praatje mee. Als ik het zat ben druk ik het praaticoontje weg en loop ik naar de visplek. Ik druk op de visplek om te gaan vissen… maar dan krijg ik een berichtje dat ik nog geen hengel heb. Tja, die heb ik natuurlijk wel nodig. Gelukkig verwijst het berichtje me naar de hobbyshop, even verderop. Een hengel kost 200 simdollars, een beetje te duur voor mij. Dus ga ik maar weer naar huis.
Eenmaal thuis even naar het toilet en douchen. Het wordt al laat, dus snel naar bed. Morgen weer een dag, mijn eerste werkdag!

Opmerkingen over de game

Tijdens het spelen zijn me een aantal dingen opgevallen aan de game:

  • Het is jammer dat je niet je eigen huisje kunt bouwen. Je kunt het huis wel inrichten zoals je zelf wil. Of als je echt niet tevreden bent: verhuizen.
  • Ik was opeens mijn muziek kwijt, maar als ik bijvoorbeeld de radio aanzette hoorde je de muziek wel. Beetje vreemd.
  • Ik werd tijdens het spelen gebeld en na het bellen stond het spel weer in het startscherm. Dat was even schrikken want ik had niet opgeslagen, maar gelukkig gebeurt dat automatisch.
  • De game speelt meteen na de installatie snel af, ook zonder herstart.
  • Het spel speelt lekker en is bijvoorbeeld soepeler te spelen dan SimCity.
  • De menu’s in de game reageren snel en soepel, al moet je bij sommige dingen even wat rustiger sliden dan normaal.

Conclusie

Dit is de eerste dag van mijn eerste iPhone Sim en ik weet zeker dat er nog een boel dagen zullen komen. Ik kan jammer genoeg niet alles vertellen wat het spel te bieden heeft, maar ik weet zeker dat mijn Sim nog veel te doen krijgt, met 73 verschillende behoeftes die je over tijd vrij kan spelen. Hij kan verliefd worden, stelen, vechten, vrienden maken en nog veel meer. Dit is een blijvertje voor mijn iPhone. Je kunt het lekker snel spelen voor een halfuurtje, maar ook makkelijk uren aan één stuk.

Info: The Sims 3 (International)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:54
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.