Eerste indruk: iWakeUp, wakker worden met natuurgeluiden

iWakeUp is een nieuwe wekker-applicatie van een Nederlandse ontwikkelaar. Met iWakeUp kun je langzaam wakker worden met natuurgeluiden in plaats van een snerpende wekker.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iWakeUp-banner.De Nederlandse ontwikkelaar Applabs stuurde ons een mailtje dat er een nieuwe applicatie in de App Store is verschenen: iWakeUp. Geen irritante buzzer waar je een ochtendhumeur van krijgt, maar langzaam wakker worden met natuurgeluiden. Je kunt kiezen uit boerderij, bos of zee. Vijftien minuten voordat je moet opstaan begint iWakeUp de geluiden stilletjes af te spelen. Naarmate de minuten verstrijken worden de geluiden steeds harder, totdat het écht tijd is om op te staan. Een haan, specht of zwerm zeemeeuwen zorgt dan voor het alarmgeluid.

Wil je niet opstaan, dan is er altijd nog de snoozefunctie. In de komende versie 2.0 zullen nog meer thema’s worden toegevoegd. Ook komen er hardere geluiden, voor mensen die moeite hebben om wakker te worden.

iWakeUp is ook op de iPod touch te gebruiken, maar je moet de touch dan wel vóór het slapengaan op een speaker aansluiten. De prijs van de applicatie is zo laag (€0,79) dat we iWakeUp maar meteen hebben aangeschaft om te kijken of de applicatie de moeite waard is. Na het installeren zijn er vier knoppen onder het scherm zichtbaar: Credits (beetje vreemd om die als eerste optie te doen), Settings (de meestgebruikte knop), Main (overbodig omdat het alleen een plaatje toont) en Manual (ook nuttig, hoewel de applicatie zo gemakkelijk is dat een handleiding overbodig is). Misschien heeft iWakeUp de knoppen nodig voor volgende versies, waarin meer functies zitten, maar op dit moment zou één scherm zonder tabbladen/knoppen meer dan voldoende zijn.

iWakeUp is grafisch gezien mooi uitgevoerd en het idee is ook origineel: er zijn al heel wat ontspanningsapplicaties om in slaap te komen, maar een wekker die een einde maakt aan snerpende alarmgeluiden is er bij mijn weten nog niet. Normaal gebruik ik het deurbel-geluid uit de klokapplicatie van de iPhone zelf om wakker te worden. Gaat iWakeUp daar verandering in brengen? De ultieme test: je nietsvermoedende partner wakker maken met iWakeUp. Toevallig heb ik er eentje die vrij vast slaapt, dus als iWakeUp hem succesvol kan wakker maken is de test geslaagd. Ik heb twee iPhones gebruikt: de ene met bosthema, de andere met oceaanthema. Beide hebben het volume op maximaal ingesteld en zowaar: na een kwartier komt er inderdaad een teken van leven uit de slaapkamer, maar pas wanneer het alarmgeluid afgaat.

Waar je wel even op moet letten is de instelling van de tijd: iWakeUp werkt alleen met een 12-uurs klok. Je moet dus weten hoe je AM en PM instelt. Nu is dat vrij eenvoudig, maar toch maakte ik een fout: ik ging er vanuit dat 12:45 uur ‘s middags moet worden ingesteld als 12:45PM (het is toch na de middag?), waardoor de applicatie aanvankelijk niet leek te werken. Dat bleek een instellingsfoutje. Pas na 13:00 uur gebruik je 1PM. Omdat de meeste mensen op normale tijdstippen opstaan (7AM, 8AM, enz.) zal de kans op verwarring niet zo groot zijn.

Een laatste aandachtpuntje: iWakeUp is groter dan 10MB. Als je via je iPhone wilt installeren zul je een Wi-Fi-verbinding moeten hebben.

Installeren: iWakeUp (€0,79 / $0,99)
Meer info: AppLabs
Via: e-mail via contactformulier

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2013, 0:03
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.