Do It (Tomorrow): iPad-takenlijst voor mensen die graag uitstellen

Do It (Tomorrow) HD is een iPad-versie van een mooie todo-applicatie, die eruit ziet als een Moleskine-boekje. Handgeschreven notities en een koffievlek maken de takenlijst realistisch.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

do it tomorrowDo It (Tomorrow) HD is een nieuwe takenlijst voor de iPad en iPhone. Het idee erachter, is dat je makkelijker leert bepalen welke taken je vandaag moet doen en welke je naar morgen kunt doorschuiven. Do It (Tomorrow) heeft gekozen voor een Moleskine-achtig boekje met koffievlek, waarin je de taken in een handgeschreven lettertype noteert. De interface is zo simpel mogelijk gehouden met een minimaal aantal knoppen.

do it tomorrow ipadOp de iPad kun je in portretweergave steeds de taken voor één dag bekijken. Draai je de iPad naar landschapsweergave, dan krijg je twee pagina’s naast elkaar (vandaag en morgen). Als je de app opent krijg je een blanco pagina te zien, met daarop een linkje om een nieuwe taak toe te voegen. Rechtsboven is een Edit-knop te zien om eerder ingevoerde taken te bewerken.

De insteek van Do It (Tomorrow) is wat anders dan de gebruikelijke todo-applicaties. Het gaat hier erom, te bepalen welke taken je vandaag moet doen en welke je eventueel kunt uitstellen tot morgen. Het timeframe om vooruit te kijken is daarom 48 uur. Naast elke taak is een pijltje te zien, waarmee je deze snel naar morgen kunt verplaatsen. Afgeronde taken worden doorgestreept en taken die hogere prioriteit moeten krijgen kun je met je vinger naar een hogere plaats in de lijst slepen. Bij alles staat het snelle invoeren en bewerken van taken centraal. Het handschrift-font kun je eventueel vervangen door een serieuzer ogende drukletter.

Er is een universele HD-versie voor iPhone en iPad en daarnaast is er nog de oude app, die alleen voor de iPhone is geoptimaliseerd. Door je e-mailadres en een wachtwoord in te vullen kun je de taken tussen meerdere iOS-apparaten synchroniseren.

Downloaden: Do It (Tomorrow) HD (€1,59)
Eerder verschenen: Do It (Tomorrow) voor iPhone (€1,59)

do it tomorrow-ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 14:30
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.