Chatdienst IM+ brengt nieuwe app IM+ Video uit

IM+ Video laat je bellen, videobellen en berichten sturen naar vrienden op Facebook. Daarvoor hoeven ze zelf niet eens de iPhone-app geïnstalleerd te hebben.

IM+ Video iPhone Facebook chat bellenDe bekende messengerapplicatie IM+ voor de iPhone heeft een nieuwe zusterapp gelanceerd in de App Store. IM+ Video richt zich specifiek op Facebook Chat en voegt daar 1-op-1 video aan toe. De app heeft zich ten doel gesteld de ‘alles vervangende applicatie’ te zijn voor Facebook Chat en laat je gratis met vrienden op het sociale netwerk (video)bellen. De makers beloven dat bellen niet alleen op Wi-Fi en 3G, maar zelfs op een GPRS-verbinding werkt.

De eigenschap om met GPRS te bellen lijkt een uitkomst op drukkere plekken, waar een 3G-verbinding vaak overbelast is. De voorwaarde waar je aan moet voldoen om gratis te kunnen bellen, is een Facebook-account, vrienden om te bellen én de bereidwilligheid van anderen om via Facebook te bellen. Dat laatste kan een heikel punt zijn, omdat mensen daar niet perse op wachten als ze even vijf minuten hun Facebook-nieuwsfeed doornemen. Anderzijds kunnen zij je vanaf hun computer altijd bellen als je de app hebt geïnstalleerd.

Opvallend is dat IM+ Video geen gebruik maakt van de recent door Facebook ingevoerde eigen videomessaging dienst, waarvoor ze de samenwerking zijn aangegaan met Skype. IM+ Video reguleert het videoverkeer zelf. De ontwikkelaar raadt gebruikers aan om een headset te gebruiken om beter geluid te ontvangen bij een videogesprek. Bij een normaal gesprek kun je de telefoon natuurlijk gewoon tegen je oor aan houden, al is echo en lichte vertraging nooit uitgesloten bij het gebruik van VoIP-apps als deze.

Behalve bellen kan er natuurlijk ook gewoon gechat worden in IM+ Video. Behalve tekstberichten kunnen ook foto’s worden uitgewisseld. Links worden intern in de app geopend. De applicatie heeft drie visuele thema’s die rustiger aandoen dan het soms onooglijke IM+: Simple White, Paper en Racing.

Een andere app waarmee je op Facebook kan videobellen is overigens WeTalk for Facebook Video.

Downloaden: IM+ Video (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2011, 16:30
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen bellen, facebook, videochat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.