Nieuw spel van Donut Games: Frogbert

Frogbert is het nieuwste spel van de creatieve iPhone-ontwikkelaar Donut Games. Je bestuurt een kikker die over gevaren heen moet springen en ondertussen punten verzamelt met munten en fruitvliegen.

Frogbert iPhone iPod touchDonut Games is een van de meest geliefde gameontwikkelaars op de iPhone en iPod touch, sinds ze in juli 2009 de App Store veroverde met Rat on the Run. Daarna kwam Donut met Rat on a Scooter, het eerste succesvolle spelletje op de iPhone waarbij je eindeloos sprongen moest timen om zover mogelijk te kunnen gaan. Met hun nieuwe uitgave Frogbert keert de ontwikkelaar terug naar die roots.

Frogbert gaat om een eindeloos springende kikker op jacht naar de highcores. Behalve springen om gaten in de ondergrond te vermijden, kan hij ook zijn tong loslaten op fruitvliegjes die punten opleveren. Ook voor munten pakken krijg je extra score. Een tegenstander aanraken daarentegen levert je dood op. Het bijzondere aan Frogbert is dat je elke sprong in een boogje kan instellen.

Er zijn twee modi in Forgbert: Long Leapin’ is de hoofdstand waarin je net zolang doorgaat totdat je zelf af gaat. De omgevingen worden ter plekke uit de hoge hoed getoverd en zijn nooit hetzelfde. De andere modus heet Challenge en bevat dertig missies vol sprongen, vijanden en schatten om te scoren.

Na een paar creatieve uitspattingen, zoals Cave Bowling, Icy Escort, Paracute en Mexiball is Frogbert beslist niet het meest originele spel dat Donut Games de laatste tijd heeft uitgebracht. De warme pixelbeelden en potentieel verslavende gameplay maken echter ook het 28ste spel van Donut Games op de iPhone het vermelden waard.

Downloaden: Frogbert (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2011, 15:07
Categorie Games
Onderwerpen game, platformer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.