CarIndex brengt je in contact met Zwitsers

CarIndex is een kenteken-applicatie waarmee je opvallend veel gegevens van Zwitserse automobilisten kunt opvragen. De applicatie is gemaakt door een Nederlander.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

carindexMocht je als Nederlander plannen hebben om een praatje aan te knopen met een Zwitser, dan is CarIndex een manier om het ijs te breken. CarIndex is gemaakt door de Nederlander Robert de Heer, die ontdekte dat de Zwitserse variant van de RDW veel meer gegevens over automobilisten vrijgeeft. Ben je aangereden door een Zwitser en wil je het dreigement ‘ik kom je thuis wel even opzoeken’ in praktijk brengen, dan blijkt dat in Zwitserland makkelijk te realiseren. Voor vrijwel alle kentekens in Zwitserland kun je de gegevens van de eigenaar opvragen, inclusief adres en telefoonnummer.

Robert heeft met de applicatie CarIndex niet direct wegpiraten voor ogen, maar merkte dat testers de app vooral gebruiken voor datingdoeleinden: je ziet een leuke man of vrouw uit de auto stappen en kunt er meteen naartoe stappen met de woorden “Hi Corinne, wat een toeval dat we elkaar hier treffen”. Stalkers worden ook bediend met de app, want je kunt via een knop meteen bellen naar de autobezitter. Heb je snode plannen om een bijzondere auto te stelen, dan kan dat ook: met de Locate-knop in de applicatie zie je waar je de auto ‘s nachts voor de deur kunt aantreffen.

carindex

Het blijkt in Zwitserland volledig legaal om deze gegevens op te vragen en ook Apple maakte er geen bezwaar tegen: vanaf morgen is CarIndex in de App Store verkrijgbaar. Robert’s doelgroep zal vooral in Zwitserland zitten, maar wellicht zijn er ook Nederlanders die met een iPhone op vakantie naar Zwitserland gaan of op doorreis zijn naar Italië. We kregen alvast een preview van de app en hebben toch wat twijfels of de RDW dit ook zou moeten doen. Privacy is ook wat waard.

Via: tip via mail van de ontwikkelaar

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:16
Categorieën Naslagwerken, Navigatie, Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.