Battery Go!: hoe lang leeft je batterij nog?

Met Battery Go! kun je zien hoeveel procent er nog over is van de levensduur van je batterij. Daarnaast laat het zien wat je met dit percentage nog allemaal kunt doen in uren en minuten per activiteit.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

IMG_1272Als er één onderwerp veelbesproken is rondom de iPhone, dan is het wel de levensduur van de batterij. Ondanks dat de iPhone niet slecht presteert ten opzichte van andere smartphones is het grootste kritiekpunt nog altijd dat het apparaat erg snel leeg is. Zeker wanneer er gesurfd wordt over 3G, een video wordt gekeken en de helderheid van het scherm hoog staat is de batterij in een mum van tijd op. Die “mum van tijd” kun je nu heel specifiek bekijken met de applicatie Battery Go!, ontwikkeld door drie studenten van het bedrijf CollegeKidApp.com.

Deze applicatie is, sinds hij twee dagen geleden uitkwam, als een speer omhoog geschoten in de App Store, en staat nu al in de top 100 van best verkochte (betaalde) apps.

Met Battery Go! kun je de huidige levensduur van je batterij in procenten bekijken. Daarnaast laat het zien wat je met dat percentage nog allemaal kunt met je iPhone.

Hoe lang kun je nog op het web surfen, bellen, naar muziek luisteren of een video bekijken? De geschatte tijden hiervoor worden weergegeven onder de vier verschillende iconen in uren en minuten. De makers geven aan dat het percentage tot op 5% nauwkeurig is en dat de gegeven tijden licht af kunnen wijken van de werkelijkheid. Wat handig is, is dat je met behulp van de slider het percentage zelf kunt aanpassen zodat je kunt zien wat je bijvoorbeeld met 100% batterij nog kan, of wat er nog mogelijk is wanneer de batterij echt bijna op is. Apple beloofde bij de presentatie van de OS 3.0 software al de optie om het percentage zichtbaar te maken naast het batterij-icoon, maar deze optie ontbrak alsnog bij het uitbrengen van de definitieve OS 3.0 firmware. Jailbreakers konden dit al eerder met behulp van bijvoorbeeld Supreme Preferences.

De applicatie bevat daarnaast een aantal batterijbesparende tips die we zo onderhand allemaal wel zullen kennen. Denk aan het uitzetten van Bluetooth en 3G en het aanpassen van de helderheid van je scherm. Omdat de app zo populair is, voorziet Battery Go! blijkbaar wel in een bepaalde behoefte. Het kan handig zijn om te zien hoe lang je nog die film kunt kijken in het vliegtuig of kunt bellen met je vriendin, maar of je hier 0,79 euro voor over hebt is een tweede natuurlijk.

Battery Go! is te downloaden via de App Store en kost zoals gezegd 0,79 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:10
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.