Apple stelt iPhone officieel open voor externe applicaties

De iPhone wordt officieel opengesteld voor third party applicaties. Steve Jobs zegt in een persoonlijke mededeling dat er vanaf februari een SDK beschikbaar komt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

AppleApple heeft op de website aangekondigd dat er native applicaties van derden toegestaan zijn op de iPhone. Er komt een software-ontwikkelkit (SDK) die vanaf februari 2008 beschikbaar is voor developers. Steve Jobs zegt op de Apple-website in een persoonlijk bericht dat die tijd nodig is om nog een aantal dingen voorelkaar te krijgen.

De reden waarom het openstellen van de iPhone voor derden iets langer duurt, is omdat er aan twee dingen moet worden gewerkt. Enerzijds wil Apple een geavanceerd en open platform voor ontwikkelaars creëren, terwijl ze gelijktijdig de iPhone-gebruikers willen beschermen tegen aanvallen, virussen en andere malware.

In het bericht doet Jobs ook een sneer naar Nokia, die kortgeleden een reclamecampagne startte waarin de openheid van het besturingssysteem werd geroemd en die duidelijk als directe aanval op de iPhone kon worden beschouwd. Volgens Jobs staat Nokia alleen applicaties toe die van een digitale handtekening zijn voorzien, zodat ze getraceerd kunnen worden. Volgens Jobs is het Nokia S60-platform helemaal niet zo open, maar het is in ieder geval een stap in de juiste richting. De SDK die Apple gaat uitbrengen is ook geschikt voor het ontwikkelen van applicaties voor de iPod touch.

Bedankt FFWD voor de submit!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 21:35
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.