ABN Amro gaat beleggingsapplicatie voor de iPhone lanceren

ABN Amro gaat een beleggingsapplicatie voor de iPhone uitbrengen. Het bevat de mogelijkheid om (handmatig) een beleggingsportefeuille en een schaduwportefeuille in te voeren, het beursnieuws te volgen een de internationale indices in de gaten te houden.

abn ticker tapeABN Amro gaat binnenkort een beleggingsapplicatie voor de iPhone uitbrengen, waarmee mensen hun beleggingsportefeuille kunnen volgen. De applicatie komt in de loop van december beschikbaar in de App Store. Je hoeft geen klant van ABN Amro te zijn om de applicatie te gebruiken.


De applicatie vereist namelijk dat je je beleggingsportefeuille handmatig invoert. Automatisch downloaden vanaf de website van de bank is niet mogelijk. De applicatie is gebaseerd op de beleggingswidget van ABN Amro Beurstrends, die in 2008 voor de desktop werd geïntroduceerd. Die desktopwidget is te embedden in Hyves en iGoogle. Bij de lancering van de iPhone-applicatie zal ook een nieuwe versie van de desktop-applicatie beschikbaar komen en wordt het mogelijk informatie tussen de iPhone-applicatie en de widget te synchroniseren.

abn amro beleggings app

Het invoeren van je beleggingsportefeuille en schaduwportefeuille aan de hand van fondsen en aantallen doe je dus handmatig. Vervolgens wordt de waarde ervan met maximaal 15 minuten vertraging weergegeven (realtime koersen zou te duur zijn). Je ziet de koersen van AEX en AMX plus de indices van DOW Jones, Nasdaq (VS, New York), FTSE 100 (GB, London), DAX 30 (Duitsland, Frankfurt), SMI (Zwisterland, Zurich), Euronext 100 (Frankrijk, Parijs), CAC 40 (Frankrijk, Parijs), BEL 20 (Belgie, Brussel), Hang Seng (China) en de Nikkei 225 (Japan). Bij de AEX is er een grafiek beschikbaar: intraday of over een periode van een week, twee weken, een maand, twee maanden, een jaar of twee jaar. Er is een tickertape aanwezig met koersen van AEX en AMX, toegang tot de ABN Amro Beurstrends, opinies en analyses.

In een volgende versie komen mogelijk functies als fondsalerts met push notificaties.

Via: Finno

Tipgever: Pascal

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 november 2009 om 21:21
Categorie
Financiën
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.