Shortcovers gaat Kindle uitdagen met ebooks op iPhone

Shortcovers gaat binnen een paar dagen een ebook-dienst voor de iPhone lanceren, waar je 50.000 boeken per hoofdstuk kunt kopen.

shortcoversAmazon kondigde gisteren wel een nieuwe Kindle, maar geen ebook-oplossing voor de iPhone aan, zoals eerder door Wall Street Journal werd gesuggereerd. Het Canadese Shotcovers grijpt meteen de kans: ze zijn van plan om binnen een paar dagen een e-bookapplicatie voor de iPhone te lanceren. Shotcovers is eigendom van Indigo Books & Music, de grootste boekhandelaar in Canada. Er zullen 50.000 complete boeken aanwezig zijn, aangevuld met artikelen uit tijdschriften en korte verhalen. Net als bij de Kindle kun je het eerste hoofdstuk van elk boek gratis lezen.


Vervolgens heb je twee opties: je kunt steeds een nieuw hoofstuk kopen of het hele boek in één keer kopen. Voor een los hoofdstuk betaal je zo’n $0,99 en een heel boek gaat tussen $10 en $20 kosten. Je kunt een boek ook nog in papieren vorm bestellen.

Eenderde deel van het aanbod bestaat uit boeken uit het publieke domein. Maar omdat Indigo nogal nauwe banden met belangrijke uitgevers heeft, wordt verwacht dat ze ook veel nieuwe boeken kunnen aanbieden, die nog bijna niet als e-book te vinden zijn. Vergeleken met de Kindle schiet Shortcovers nog wat tekort: je kunt bijvoorbeeld geen moeilijke woorden opzoeken in een ingebouwd woordenboek. De schermtechnologie en -grootte is natuurlijk ook heel anders.

Shortcovers gaat eerst van start in de VS (eind februari), daarna is Canada aan de beurt.

Via: PC World

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 februari 2009 om 11:30
Categorie
Diensten

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.