iPhone-games gaan 17 tot 18 euro kosten

Volgens gamesontwikkelaar LemonQuest gaan iPhone-games in de App Store straks zo'n 17 tot 18 euro kosten. Dat is drieënhalf keer meer dan de gemiddelde Java-game en vier keer meer dan de huidige iPod-games.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone GameVolgens de Europese gamesontwikkelaar LemonQuest is Apple van plan om de hoofdprijs te vragen voor iPhone- en iPod touch-games. De games die je straks via de App Store kunt kopen gaan rond de 17 tot 18 euro kosten (ca. $25) en dat is flink meer dan de $10 die het gemiddelde mobiele game op dit moment kost. De prijs ligt drieënhalf keer hoger dan die van een standaard Java-game. Voor iPod-games betaal je op dit moment ongeveer $8.


CEO Ignacio Cavero van LemonQuest, een bedrijf dat op de WWDC z’n eerste iPhone-game wil lanceren, vertelde PocketGamer over de plannen. Nu zijn prijzen van $25 nog wel te rechtvaardigen voor grote games waar Electronic Arts en Sega op dit moment aan werken (bijvoorbeeld Spore en Super Monkey Ball), maar niet voor simpele spelletjes zoals Sudoku, Solitaire of een Tetris-kloon. Gelukkig kunnen ontwikkelaars zelf de prijs kiezen voor hun applicaties, dus er zullen straks vast ook wel wat goedkopere titels tussen zitten. LemonQuest is zelf bezig met een “grote Britse licentie” waarbij alle mogelijkheden van de iPhone worden aangesproken.

Meer info: Pocket Gamer

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 19:39
Categorie
Games

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.